Idei de afaceri – Business-ul care a luat naștere dintr-o fobie

Idei de afaceri - Business-ul care a luat naștere dintr-o fobie

Elizabeth Holmes a renunțat să mai meargă la studii la Stanford și la 19 ani a decis ca banii de școlarizare să îi folosească pentru a deschide o companie pe care a numit-o Theranos.

Firma ei, specializată în efectuarea de teste de sânge, a reușit să contribuie, în domeniul diagnosticării, cu un element unic. Pentru a primi detalii despre starea ta de sănătata, cei de la Theranos au nevoie doar de o picătură de sânge de la care pot efectua zeci de teste esențiale pentru starea noastră de sănătate.

Avantajul? Nu doar că toate procesele sunt mai rapide, dar sunt și mai ieftine decât testele clasice (spre exemplu, în cazul testelor de fertilitate, ele pot costa în SUA și 2000 de dolari, dar în laboratorul Theranos ele sunt doar 35 de dolari), ceea ce, consideră, Elizabeth, ar trebui să încurajeze oamenii să meargă mai des la analize, preventiv.

Mai interesant este, însă, că lui Elizabeth îi este teamă de ace. Într-un interviu acordat site-ului wired.com, antreprenoarea și-a justificat decizia de a deschide o afacere care implică și … ace.

„Mi-am dorit să îmi petrec viața schimbând sistemul sanitar (american, n.red.). Atunci când o persaonă dragă se îmbolnăvește, de cele mai multe ori, afli prea târziu pentru a mai putea face ceva pentru ea”, spune Elizabeth.

Elizabeth nu s-a oprit doar la simple teste de sânge, ci a integrat și componenta tehnologică în compania ei. Theranos a creat un instrument care să permită medicilor să vadă tendințe în starea de sănătate a pacienților și să analizeze und ear putea ajunge aceștia, cum ar putea fi starea lor de sănătate în viitor.

Citește și Top 10 cele mai puternice femei din lumea afacerilor

Scopul cel mai important al acestei „afaceri”, așa cum a explicat Elizabeth, ar fi acela ca testele pe care ei le fac și rezultatele obținute să le permită să determine trăsăturile de apariție a cancerului, să stabilească modul în care el apare pentru a putea interveni la timp pentru pacienți.