Professional Women’s Network România lansează cea de-a 7-a ediție a Programului de Mentorat

Professional Women’s Network Romania lanseaza cea de-a 7-a editie a Programului de Mentorat

Programul de mentorat al asociației Professional Women’s Network România revine în Octombrie, cu o nouă ediție care încearcă să răspundă provocărilor apărute în această perioadă în mediul de business.

Misiunea asociatiei este să sprijine ascensiunea femeilor în leadership, în vederea unei conduceri echilibrate de gen, prin intermediul unor programe educaționale, dar și prin sprijinirea și creșterea unei noi generații de lidere. Programul de mentorat se subscrie pe deplin acestei misiuni, oferind suport pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerelor aflate la început de carieră sau în poziții de middle-management, dar și a doamnelor cu experiență profesională, care sunt în căutarea unui mentor.

Professional Women’s Network România lansează cea de-a 7-a ediție a Programului de Mentorat –Într-un format hibrid – fizic și online – adaptat la nevoile generate de noua realitate socio-economică

„Programul nostru de mentorat s-a dezvoltat și s-a actualizat constant, reușind să coaguleze o comunitate de mentori cu vastă experiență în leadership care împărtășesc cu toată deschiderea din experienta  lor. Totodată, unicitatea programului nostru constă în faptul că oferă posibilitatea de mentorat inter-company, participanții putând opta pentru mentori din diverse industrii sau zone de interes, care participă pro-bono la acest proces, dorind să returneze comunității o parte din cunoștințele lor. Întregul program a fost perfect calibrat, astfel încât toate elementele sale să contribuie la facilitarea ascensiunii în carieră a participanților și, în ultimă înstanță, la promovarea femeilor în poziții de leadership.” – Virginia Oțel, președinte PWN România.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

„În condițiile actuale, de incertitudine, de navigare în ape tulburi, nevoia de a avea un ghid în călătoria noastră profesională este mai acută. Este nevoie de un schimb de opinii, de reconfirmarea valorii personale și de sprijin extern, pe care doar un mentor cu experiență are resursele personale să le ofere. Împărtășind participantelor din experiența profesională și personală, mentorii ascultă activ, oferă soluții, contribuie la dezvoltarea unor noi abilități. Relația mentor – mentorat este complexă, ambele părți beneficiind din acest schimb.” – Paula Bușe, vicepreședinte pentru mentorat PWN România.

Programul se desfășoară pe durata a 9 luni și cuprinde sesiuni individuale lunare între cei doi parteneri, Mentor-Persoană Mentorată, dar și sesiuni de grup. După stabilirea echipelor, acestea vor participa la un workshop aplicat, pentru a înţelege şi eficientiza propriul proces de mentorat, la care vor participa în următoarele nouă luni. Totodată, pe parcursul derulării programului, Pilonul de Mentorat al PWN România va organiza o serie de evenimente de învăţare şi networking cu invitaţi speciali.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Date fiind amploarea pe care a luat-o programul și restricțiile impuse, această ediție va avea o desfășurare hibridă (fizic și online), în principal prin evenimente create pe platforma Zoom. Este prioritar ca toți participanții să fie în siguranță, dar, în același timp, să beneficieze de toate avantajele programului. Mai mult, ținând cont de consecințele pe care pandemia le are asupra mediului de business, am încercat să facem ca experiența de mentorat să fie cât mai relevantă pentru nevoile actuale ale tuturor participanților. Cei 6 „îngeri” ai echipei de mentorat vor asista și vor asigura suport perechilor, pe toata durata programului.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Programul de mentorat dezvoltat de Professional Women’s Network România este un proiect cu tradiție în piața de business românească, unic prin amploare, constanță și independență, ce a ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție. Acesta a crescut constant, și, în cele 6 ediții trecute, a reușit să adune o comunitate de mai mult de 250 de mentori cu experiență și mai bine de 350 de mentorați. La finalul programului mai mult 75% din participanți au oferit calificative excepționale, iar legăturile create în cadrul acestuia au reușit să depășească durata programului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •