Nokia are un nou CEO

Compania de telecomunicații Nokia l-a numit pe Rajeev Suri în funcția de CEO.

rajeez suri

Foto:firstbiz.com

În 2011, Suri s-a ocupat de o restructurare agresivă a brandului care a presupus o reducere cu aproximativ 17.000 de job-uri. Sub supervizarea lui, Nokia a reușit să depășească momentul de criză și chiar să intre pe o ușoară creștere în 2013. Prin urmare, Rajeev a fost considerat cel mai potrivit om pentru funcția de CEO al Nokia.

„Rajeev este persoana potrivită pentru a duce compania mai departe. El a demonstrat că are o viziune strategică clară, că poate încuraja inovația și creșterea, că poate asigura disciplina execuției și că poate livra rezultate optime”, a declarat președintele bordului administrativ al Nokia, Risto Siilasmaa.

Citește și Vânzarea Nokia către Microsoft, blocată – Divizia de telefonie mobilă așteaptă un verdict de la autoritățile indiene

Nokia se bucură în această perioadă nu doar de schimbări la nivel de conducere, ci și de o perioadă de profit prin unitatea sa de echipamente NSN.

Cu toate că Nokia a vândut o parte din operațiuni către Microsoft anul acesta, iar analiștii financiari erau convinși că situația companiei nu va fi una tocmai bună, Nokia a demonstrat că poate avea chiar și o creștere cu 10% a profitului, doar în prima parte a anului.

Sursă: cnbc.com