Primul job al CEO-ului Dow Jones: lustruia pantofi la Harrods

Primul job al CEO-ului Dow Jones: lustruia pantofi la Harrods

„Primele mele job-uri m-au învățat cât de departe poți ajunge atunci când clientul devine prioritatea ta numărul unu”, povestește Lex Fenwick, CEO-ul celebrului trust de presă american Dow Jones pentru LinkedIn.

Lex a renunțat la școală la 16 ani și a trecut prin tot felul de aventuri antreprenoriale. Prima a fost undeva prin anii ’70 când CEO-ul Dow Jones a decis să se ocupe de lustruirea de pantofi. Și-a cumpărat instrumentele necesare și a început să curețe pantofii în fața magazinului Harrods din Londra. Atunci a înțeles Fenwick cât de important este să ții cont de părerile clienților.

Cu banii câștigați, Lex a plecat în sudul Franței. Acolo, a început o altă „afacere”. Cumpăra dimineața băuturi și țigări pe care le vindea, ulterior, la prețuri mai mari, la plaja franceză, când căldura devenea greu de suportat. Își întreba constant clienții ce anume au nevoie, iar a doua zi dimineață el știa exact ceea ce trebuie să cumpere.

O altă aventură care l-a ajutat pe Lex să înțeleagă importanța pe care o au clienții pentru un business a fost cea în care și-a luat un job de livrări pe motocicletă în Londra. Lex a trebuit să îndure vremea londoneză, în cea mai mare parte a ei ploioasă, CEO-ul Dow Jones ajungea, astfel, des în spălătorii pentru a-și usca hainele, dar nu conta, clienții erau mereu pe primul loc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •