Richard Branson, fondatorul Virgin, ar putea concura cu Airbnb și Uber

În viitorul apropiat, Richard Branson, fondatorul companiei Virgin, a afirmat în cadrul unui interviu acordat site-ului Mashable că, în viitorul apropiat, se gândește să lanseze alternative ale cunoscutelor site-uri Airbnb, respectiv Uber.

„Deseori spun echipei mele: „Ar trebui să concurăm cu Airbnb. Ar trebui să concurăm cu Uber. Avem brand-ul! Poate, într-o zi, vom veni cu o alternativă” a spus Richard Branson.

Nu este prima oară când fondatorul Virgin manifestă un interes crescut față de business-uri care sunt centrate în jurul economiei participative. Branson, recunoscut pentru business-uri inovatoare create, a realizat investiții timpurii în Uber și în Hailo, concurentul Uber din UK, precum și în Sidecar, Indiegogo și Transferwise. 
Chiar și pentru cineva cu expertiza și conexiunile lui Branson, Airbnb și Uber reprezintă adevărate provocări. Uber deja și-a format un brand puternic, și tot mai mulți oameni au început să audă de Airbnb, ambele companii având o poziție puternică pe piață. Totuși, se știe că fondatorul Virgin nu renunță ușor atunci când își propune ceva, de aceea, în curând, s-ar putea să vedem pe stradă taxiul Virgin. 

Prin decizia de a concura cu cele două mari business-uri care se bazează pe economia participativă, Richard Branson stârnește atât admirația celor din jur cât și ambiția potențialilor competitori.

În SUA există și aplicația Lyft, rivalul Uber, care a reușit să ofere o alternativă de transport prietenoasă și plină de personalitate, lucru care a dus la compararea frecventă a brand-ului Lyft cu compania Virgin. Anul trecut, compania Lyft a avut încasări de 250 de milioane de dolari.

(Sursa foto: Flickr,bbcworldservice)