Cum să îți iei concediu atunci când conduci o afacere?

Cum sa iti iei concediu atunci cand conduci o afacere?

Unul dintre aspectele pozitive atunci când ai propria afacere este că tu ești șeful. Puteți seta un program care să funcționeze cel mai bine pentru dvs. și afacerea dvs. și să-l ajustați după cum doriți.

Dar a fi șeful este, de asemenea, unul dintre dezavantaje. Chiar dacă vă puteți seta propriul program de lucru, nu este întotdeauna ușor să vă luați concediu. Luarea unei vacanțe ca proprietar de întreprinderi mici necesită o planificare atentă și previziune, dar este posibil.

Și, nu numai că este posibil – este important pentru sănătatea ta și transmite un mesaj puternic angajaților. Ca lider al lor, echipa vă privește ca pe exemplu despre cât de important este să îți reîncarci periodic moralul și să îți reîmprospătezi prioritățile. Dacă nu consideră că apreciați odihna și relaxarea, pot primi mesajul că nici nu este bine ca aceștia să o facă.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă luați o vacanță fără griji ca proprietar de afaceri mici.

Când este posibil, planificați vacanțele în jurul perioadelor lente

În calitate de proprietar de afaceri mici, ar trebui să fiți conștienți de perioadele anului în care afacerea dvs. încetinește. Cu toate acestea, este posibil ca acele perioade lente să nu se alinieze întotdeauna celor mai bune perioade de vacanță la destinația dorită. De exemplu, perioada ta lentă de muncă ar putea cădea în timpul sezonului de uragan în Caraibe.

Cum să îți iei concediu atunci când conduci o afacere?

Este posibil ca perioadele lente ale unei afaceri mici să nu coincidă cu programul de vacanță al școlii copiilor. Cele mai aglomerate perioade pentru multe locuri de vacanță sunt în perioadele populare de vacanță școlară în anotimpurile de iarnă, primăvară și vară. Apoi vă confruntați cu o decizie între vă scoate copiii de la școală pentru a face o pauză în timp ce munca este lentă sau vacanța în timpul pauzelor lor, când munca ar putea merge într-un ritm mai rapid. Construirea unei echipe capabile și de încredere va simplifica această decizie.

 Stabiliți-vă limitele vacanței

După ce decideți cel mai bun moment pentru a călători, veți dori să stabiliți limite și reguli pentru a le respecta în timp ce sunteți în vacanță.

În primul rând, decideți cât de conectat doriți să fiți. Vreți să vă deconectați complet de la toate lucrurile cât timp vei fi plecat? Unii proprietari de întreprinderi mici pot avea mai multe opțiuni în această decizie pe baza numărului de manageri și personal de sprijin pe care îl angajează.

Dacă nu este posibil să vă deconectați complet, decideți cât de mult contact doriți să aveți cu munca în timp ce sunteți plecat. Veți răspunde doar la e-mailuri sau texte desemnate ca urgențe? Sau este mai posibil să fiți disponibil pentru o oră în fiecare zi, similar cu un profesor care ține orele de serviciu? Indiferent de alegerea dvs., comunicați-vă clar așteptările și limitele înainte de a pleca, astfel încât toți cei din echipa dvs. să înțeleagă termenii timpului liber.

Luati aceste decizii înainte de timp, astfel incât să aveți cea mai bună șansă să vă relaxați, scrie business.com

Delegați-vă activitatea

Cât mai înainte de vacanță puteți, faceți un plan pentru cum și cui îi veți delega sarcinile. Există o singură persoană care ar trebui să se ocupe de toate sarcinile dvs. zilnice obișnuite? Sarcinile pot fi împărțite între mai multe persoane pentru a nu supraîncărca o persoană?

Pregătiți angajații pentru orice probleme previzibile

Când planificați vacanța ca proprietar de afaceri, vă ajută să ipotezați eventualele probleme care ar putea apărea, astfel încât să vă puteți pregăti personalul cât mai mult posibil. Chiar dacă există o șansă slabă, ceva ar putea deveni o problemă urgentă, este mai bine să o puneți pe radarul lor decât să permiteți echipei dvs. să fie surprinși de problemă în timp ce sunteți plecați și nu știți cum să o faceți.

5. Lăsați clienții importanți să știe că veți fi în vacanță

Dacă afacerea dvs. vă menține în contact regulat cu clienții și face legătura cu colegii antreprenori, anunțați-i în avans că ați planificat o vacanță viitoare. Această abordare proactivă nu numai că vă oferă timp pentru a rezolva toate problemele potențiale înainte de a pleca, dar îi face pe clienții și contactele dvs. să se simtă apreciate și importante.

Când vă conectați cu clienții dvs. înainte de vacanță, discutați despre orice proiect pe care lucrați împreună, despre problemele care mai trebuie rezolvate, dacă aceste probleme pot fi sau nu abordate înainte de a merge în vacanță sau dacă pot aștepta până vă întoarceți și, în sfârșit, cine va fi principalul lor punct de contact în timp ce sunteți indisponibil.

Cel mai important, asigurați-vă că aceștia știu că vor fi îngrijiți în timp ce sunteți plecați și că au la dispoziție un membru al echipei care să se ocupe de orice este nevoie în timpul absenței dvs.

Bucurați-vă

Ca proprietar de afaceri de succes, vă pasă foarte mult de afacerile pe care le-ați creat și de echipele pe care le-ați construit, dar odihna este la fel de esențială pentru succesul dvs. Meritați puțin timp liber!

Într-adevăr, proprietarii de afaceri pot lucra un număr aparent nesfârșit de ore pentru a se asigura că fac tot ce pot pentru a contribui la prosperitatea companiilor lor. Muncind atât de mult poate duce la producerea unui burnout dacă nu primiți relaxarea și timpul de relaxare care avem cu toții nevoie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •