Profesioniști de prestigiu în noul Consiliu Director al Asociației Administratorilor Independenți

AAI are ca obiective constientizarea importantei standardelor inalte de guvernanta corporativa

Asociația Administratorilor Independenți (AAI) din România, promotoare a principiilor guvernanței corporative în mediul de afaceri, a ales un nou Consiliu Director format din:

  • Sorana Baciu, Președinte (Membru ne-executiv independent în Consiliul de Administrație Alpha Bank și consultant international);
  • Ileana Botez, Vicepreședinte (Șef admitere tranzacționare BVB și Coordonator program de educație financiară “Fluent în Finanțe”, BVB);
  • Florentina Șușnea, Vicepreședinte (Managing Partner, PKF Finconta);
  • Irina Bolomey, Vicepreședinte (Președinte al Camerei de Comerț Elveția-România);
  • Alexandru Lupea, Vicepreședinte (Partener Ernst & Young, România și Moldova).

AAI are ca obiective conștientizarea importanței standardelor înalte de guvernanță corporativă pentru dezvoltarea afacerii, creșterea performanței consiliilor de administrație prin prezența administratorilor independenți, coagularea comunității de administratori independenți și organizarea de cursuri de instruire pentru aceștia, precum și diseminarea bunelor practici de guvernanță corporativă în mediul de afaceri din România.

“Sunt onorată de primirea celui de-al doilea mandat ca Președinte AAI. Ne dorim ca asociația să contribuie la dezvoltarea companiilor românești, prin aplicarea principiilor guvernanței corporative, care, așa cum a demonstrat experiența internațională, aduc beneficii economice importante. În calitate de membru ecoDa, AAI îsi propune să ajute companiile românești să se bucure de aceste beneficii, între care îmbunatățirea reputației, creșterea încrederii publicului în companie, accesul mai facil la finanțare si scăderea costurilor acesteia, creșterea valorii companiei pe termen mediu și lung, toate acestea cu un impact pozitiv semnificativ pentru piața de capital și întreaga economie.”, a declarat Sorana Baciu, președintele ales al AAI.

Guvernanța corporativă nu este un concept abstract sau teoretic, ci un set clar de reguli și procese prin care se conduce o companie. Aceste reguli și procese vizează stabilirea obiectivelor companiei și modul în care ele sunt realizate și măsurate, printr-o alocare clară a drepturilor și responsabilităților tuturor celor implicați în activitatea respectivei companii.

Respectarea acestor reguli conferă oricărei companii cele mai bune șanse pentru o creștere sănătoasă și sustenabilă si asigură protejarea intereselor tuturor acționarilor, precum și a celorlalte părți interesate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •