Total lansează competiția Startupper-ul Anului, în aproape 60 de țări

Startupper-ul Anului vizeaza sprijinirea și recompensarea tinerilor antreprenori.

Ca urmare a succesului înregistrat de prima ediție, în peste 30 de țări din Africa, în 2015, Total organizează anul acesta a doua competiție Startupper-ul Anului, de această data, în aproape 60 de țări din întreaga lume.

Ediția 2018-2019 a competiției vizează sprijinirea și recompensarea tinerilor antreprenori care au un proiect sau o afacere înființată cu mai puțin de doi ani în urmă și care activează în orice industrie.

În fiecare țară participantă, un juriu local, format din experți de la Total, specialiști în antreprenoriat, lideri și membri ai comunității de afaceri vor desemna trei câștigători. Evaluarea va fi făcută în baza unor criterii precum:

  • caracterul inovator;
  • impactul social și comunitar;
  • potențialul de fezabilitate și dezvoltare.

Câștigătorii vor primi titulatura de „Startupper-ul Anului susținut de Total”, sprijin financiar, în valoare cumulată de 25.000 euro, un program de mentorat și coaching profesional, precum și promovare și expunere media.

Totodată, pentru a veni în sprijinul antreprenoriatului feminin la nivel global, juriul din fiecare țară va desemna câte o Femeie Antreprenor de Top. Acest premiu special, în plus față de celelalte, este modalitatea prin care Total dorește să încurajeze cât mai multe femei să se înscrie și să participe la competiție.

Ulterior, un juriu internațional se va reuni pentru a selecta șase mari câștigători din rândul tuturor câștigătorilor de premiu I din fiecare țară unde Grupul organizează competiția Startupper-ul Anului.

Mai mult decât o provocare pentru inițiativele de afaceri, ediția 2018-2019 a competiției Startupper-ul Anului susținut de Total reafirmă angajamentul companiei pentru consolidarea competențelor în țările din întreaga lume în care operează. Prin sprijinirea tinerilor antreprenori și a proiectelor inovatoare, această competiție consolidează structura socială locală.

Țările participante la competiție: Algeria, Angola, Botswana, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Ciad, Chile, Republica Cehă, Republica Dominicană, Egipt, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Etiopia, Fiji, Gabon, Ghana, Guineea-Conakry, Coasta de Fildeș, Jamaica, Iordania, Kenya, Liban, Madagascar, Malaezia, Malawi, Mali, Mauritius, Mauritania, Mexic, Maroc, Mozambic, Namibia, Niger, Nigeria, Pakistan, Thailanda, Togo, Tunisia, Uganda, Vietnam, Zambia și Zimbabwe, Noua Caledonie, Mayotte, Polinezia Franceză și insula Reunion.

Proiectele pot fi înscrie pe platforma http://startupper.total.com/, în perioada 9 octombrie -13 noiembrie, iar regulamentul competiției poate fi consultat aici.

Despre Total Romania

Total Romania a fost înființată în anul 2005, ca un parteneriat economic între companiile Total (Franța) și Lustic (România). În prezent, compania are sediul în București și deține o fabrică la Cristian, Brasov, un depozit de bitum în Ozun, Covasna, și acoperă domenii complexe de activitate precum: producție de lubrifianți și unsori, distribuție și vânzare de lubrifianți și fluide speciale, depozitare, distribuție și vânzare de bitum.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •