Porsche Engineering vrea să-și tripleze numărul de angajați de la Cluj anul acesta

Porsche Engineering vrea să-și tripleze numărul de angajați de la Cluj anul acesta

Porsche Engineering România, cea mai tânără subsidiară a Porsche Engineering Group GmbH, și-a atins primul obiectiv de recrutare, de 20 de angajați. Anul acesta, compania își propune să extindă și mai mult subsidiara sa locală, ducând, în același timp, parteneriatul cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la următorul nivel, prin lansarea programului de Masterat în inginerie auto.

„Acum, după ce am pus bazele echipei noastre din România, avem planuri mari și ne dorim să păstrăm același ritm de creștere. Până la sfârșitul acestui an, ne propunem să avem o echipă solidă, de peste 70 de angajați, la subsidiara noastră din Cluj-Napoca”, declară Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH

Cu echipa actuală de 21 de ingineri, Porsche Engineering intenționează să crească în continuare serviciile sale de dezvoltare software, în conformitate cu strategia globală Porsche de creștere pe partea de digitalizare, cu scopul de a transforma peisajul digitalizării auto și al mobilității electrice. Acest lucru poate fi realizat numai prin reunirea, sub un sigur acoperiș, a celor mai buni experți software și ingineri mecatronici și prin crearea unui mediu de lucru remarcabil, unde inovația, creativitatea și deschiderea către idei noi sunt încurajate și apreciate.

Echipa Porsche Engineering România include atât ingineri cu experiență, cât și absolvenți specializați în inginerie auto. Candidații eligibili trebuie să fi absolvit o facultate de inginerie auto sau software și / sau să aibă experiență în dezvoltarea de software, testare sau inginerie auto. Aceștia trebuie să vorbească fluent limba engleză, în timp ce cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj.

Încă de când s-a stabilit în România, Porsche Engineering a inclus educația academică în strategia sa de creștere sustenabilă. În 2016, Porsche Engineering România a acordat 15 burse celor mai buni studenți de la specializarea Inginerie Auto de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Anul acesta, compania va acorda alte 25 de burse studenților cu cele mai bune rezultate din programele de licență și masterat ale UTCN.

În 2017, Porsche Engineering România duce parteneriatul său cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la următorul nivel, prin lansarea nou program de Masterat, dedicat tuturor celor interesați de o carieră în domeniul ingineriei auto. La momentul actual, compania pregătește curriculum-ul, în colaborare cu profesorii Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Porsche Engineering România este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (Germania), Praga (Republica Cehă), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Biroul din Cluj-Napoca este specializat în dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru industria auto, cu accent pe digitalizare și soluții de mobilitate electrică.

Citeşte şi Cel mai iubit dintre ingineri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •