Stefanini Group lansează proiectul ”Stefanini Everywhere”

Compania globală de tehnologie Stefanini a lansat proiectul ”Stefanini Everywhere”, prin care explorează implementarea de noi modele de lucru și o recrutare extinsă la nivel geografic, cu obiectivul ca aproximativ 50% din angajații săi din întreaga lume să lucreze de la distanță în următoarele 12-18 luni, cu o flexibilitate variabilă, împărțită pe trei categorii.

Pandemia de Coronavirus a adus cu sine o serie de provocări, inclusiv o mișcare rapidă a companiei și angajaților de adaptare la telemuncă. Peste 90 la sută dintre cei 25.000 de angajați ai Stefanini au realizat activități la distanță în această perioadă, în cele patru regiuni în care compania este prezentă (APAC, EMEA, LATAM și NORTH AMERICA). Deși tranziția s-a produs rapid, compania a reușit să facă acest model eficient, să genereze o implicare crescută, productivitate mai mare și costuri reduse.

„Munca la distanță era un lucru la ordinea zilei pentru o parte dintre colegii noștri, dar din martie am fost nevoiți să extindem acest model la întreaga echipă”, spune Andreea Miron, EMEA People&Culture Manager în cadrul Stefanini. ”Ne-am bucurat să vedem că angajații noștri au reușit să se adapteze rapid la noul lor mediu de lucru și un sondaj intern recent ne-a arătat că cei mai mulți dintre ei au reușit să aibă un echilibru mult mai bun între viața profesională și cea personală. În plus, acest mod de lucru ne permite să recrutăm noi talente pe care nu le-am putut lua în considerare până acum.”

Mediul de lucru digital

În trecut, tendința „Digital First” a fost adesea privită cu neîncredere, dar acum continuă să fie o cale viabilă pentru traininguri și întâlniri, care anterior au avut loc doar față în față. Pandemia de Coronavirus a redus, de asemenea, călătoriile în interes de serviciu și a dovedit că este posibil ca oamenii să călătoreacă mai puțin și totuși să își continue în mod eficient activitățile prin intermediul platformelor digitale. Mediul de lucru digital ne ajută să combatem deficitul de talente cu care se confruntă multe companii, extinzând aria de recrutare și angajând profesioniști, indiferent de localizarea geografică.

„Ne dorim să ne creștem în continuare echipa, iar partea bună este că noul mod de lucru ne permite acum să facem asta fără a fi nevoiți să ne extindem prezența cu birouri în alte orașe sau țări”, a declarat Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA. „Proiectul Stefanini Everywhere ne permite să fim mai flexibili și să avem echipe mai diverse. În momentul de față testăm noi formate și analizăm ce funcționează cel mai bine în echipele noastre, astfel încât să co-creăm cele mai bune soluții alături de și pentru clienții noștri. E adevărat că aveam în plan astfel de schimbări, dar preconizam o tranziție mult mai lentă. Practic, am realizat în trei luni ceea ce ne-am planificat pentru o perioadă de trei ani și suntem încântați că toată lumea s-a adaptat și s-a mobilizat atât de repede și de bine.”

Cele trei modele de lucru implementate în cadrul Stefanini includ echipe care lucrează sută la sută la distanță, echipe care lucrează mixt, și față în față, și la distanță, precum și un model flexibil. În acesta din urmă, angajatul, Stefanini și clientul determină împreună formatul de lucru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •