Bogdan Câmpianu este noul director executiv al EY România, în departamentul de Asistenţă în Tranzacţii

Bogdan Câmpianu este noul director executiv al EY România, în departamentul de Asistenţă în Tranzacţii

Bogdan Câmpianu, investment banker experimentat care a participat la unele dintre cele mai importante tranzacţii de pe piaţa românească, la fel ca şi la unele dintre cele mai mari listări pe bursă din România, s-a alăturat EY ca Director Executiv al echipei de Corporate Finance, ce acoperă serviciile pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), şi servicii de asistenţă în obţinerea de finanţare şi atragerea de capital. De asemenea, Bogdan va fi implicat în dezvoltarea serviciilor EY specifice pieţelor de capital, informează un comunicat al EY.

Ne dorim să continuăm expansiunea semnificativă a zonei de Corporate Finance. Pe măsură ce pieţele se redresează după cinci ani de criză, biroul din Bucureşti ţinteşte să conducă revenirea fuziunilor şi achiziţiilor – atât în România, cât şi în regiune. Experienţa semnificativă pe care a acumulat-o Bogdan va susţine extinderea bazei noastre de clienţi în acest domeniu şi configurarea celei mai specializate echipe din România”, spune Florin Vasilică, partenerul şi liderul departamentului de Asistenţă în Tranzacţii al EY România.

Anterior venirii la EY, Bogdan a lucrat mai mult de nouă ani la Raiffeisen Capital&Investment (RCI), din care în ultimii şapte ani ca membru în consiliul director şi ca lider al departamentului Pieţe de Capital. Bogdan a coordonat echipa implicată în oferta publică secundară a Transgaz (2013), listarea Fondului Proprietatea (2011) precum şi în alte tranzacţii notabile.

În abordarea noului rol, Bogdan vine cu o experienţă extinsă în structurare, negocierea şi implementarea tranzacţiilor, obţinută prin implicarea în tranzacţii mari şi complexe de tip M&A, precum achiziţia diviziei de retail a Citibank de către Raiffeisen Bank, achiziţia unei afaceri din sectorul agricol de către un fond de investiţii, achiziţia Delaco de către Bongrain, etc. De asemenea, Bogdan are experienţă obţinută în coordonarea tranzacţiilor ce au implicat participaţii semnificative în companii listate local reprezentând interesele unor jucători importanţi ca Advent International, Uniqa Group, SAB Miller, Enterprise Investors, PPF Investments şi alţii.

Reţeaua EY va reprezenta o deschidere spre noi oportunităţi pe măsură ce piaţa începe să îşi revină şi să crească atât în România, cât şi în regiune. Întreaga gamă de servicii pe care o oferim în zona consultanţei şi asistenţei în afaceri ne permite să lucrăm cu echipe interdisciplinare care furnizează servicii de valoare adăugată în tranzacţii complexe.”, spune Bogdan Câmpianu.

În urmă cu un an am reaşezat practica de Asistenţă în tranzacţii pe un nou drum, cu focus pe servicii de tip corporate finance, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acum facem un nou pas în dezvoltarea acestor servicii, care cresc în importanţă în oferta noastră pe piaţa locală şi devin o componentă-cheie a organizaţiei noastre. Cu siguranţă, Bogdan va juca un rol catalizator în dezvoltarea serviciilor noastre de asistenţă în tranzacţii şi pieţe de capital, ca şi a portofoliului de clienţi”, declară Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 24,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2012.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •