Concedieri la Intel – sute de oameni își vor pierde locurile de muncă

Intel Corp., cea mai mare companie producătoare de semiconductoare din lume, plănuiește să închidă fabrica din Hudson, Massachusetts, la sfârșitul anului 2014, informează boston.com.

Concedieri la Intel - sute de oameni își vor pierde locurile de muncă

Odată cu închiderea fabricii din Hudson, aproximativ 700 de oameni își vor pierde locurile de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Intel, Chuck Mulloy,  a motivate decizia luată de companie. El a precizat că fabrica din Hudson nu mai corespunde cerințelor și nevoilor brandului.

Intel a cumpărat fabrica în 1998 și de atunci, acolo, se produc doar serii de procesoare ieftine care se găsesc în multe dispozitive electronice. Pe de altă parte, însă, fabrica din Hudson nu realizează și microprocesoare mai sofisticate precum Core sau Xeon, considerate a fi unele dintre cele mai profitabile produse ale companiei.

Chuck Mulloy a explicat, de asemenea, că 100 de angajați vor fi dați deja afară în următoarele trei-patru luni. Ceilalți vor rămâne în posturi până la închiderea oficială a fabricii.

Angajații care vor fi dați afară, vor primit, totuși, pachete compensatorii și vor avea posibilitatea de a aplica pentru alt loc de muncă în cadrul Intel.

Potrivit The Boston Globe, închiderea fabricii va reprezenta o mare lovitură pentru orașul Hudson și pentru industria manufacturieră din zonă, în condițiile în care oportunitatea de a mai găsi un loc de muncă în Massachusetts a tot scăzut în ultimele luni.

Intel mai deține în Hudson și un centru de cercetare și de dezvoltare, în care lucrează 850 de angajați. Restructurările, însă, nu vor afecta și această zona a companiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •