Cota de piață a Apple, în scădere

Apple vrea sa cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Odată cu lansarea celor doua noi smartphone-uri, iPhone 5s și iPhone 5c, profitul Apple crește de la lună la lună, potrivit datelor obținute de compania specializată în consum, Kantar Worldpanel, citată de TechCrunch.

apple

Chiar dacă din acest punct de vedere, Apple se bucură de succes, raportat la cota de piață, brandul se află în scădere. De ce? În mare parte pentru că telefoanele rivale precum LG, Sony sau Nokia care folosesc Androidul sau Windows ca sistem de operare sunt mult mai populare.

Spre exemplu, în Europa, iOS-ul folosit de telefoanele Apple are o cotă de piață de 8.7. Windows Phone are îscă, un procent de 10% în cele mai importante piețe europene (Marea Britanie, Franța, Italia, Germania și Spania).

Mai mult, sistemul de operare Android al Google și-a consolidat la rândul său foarte bine poziția pe piața telefoanelor inteligente. În Europa, cota de piață a Androidului a crescut cu 7.6 procente, ajungând la o cotă totală de 69.1%, iar în Statele Unite ale Americii la 50.3%.

Directorul strategic al Kantar Worldpanel, Dominic Sunnebo, a explicat: „Nu trebui să cucerești China sau SUA pentru a câștiga piața smartphone-urilor, dar trebuie să ai succes măcar în una dintre ele”, iar Apple trebuie să își găsească strategia potrivită pentru a domina o parte dintre piețe, inainte ca Windows Phone să câștige, la fel ca Androidul, din ce în ce mai mult teren.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •