Dacă România ar fi o companie, doar trei din 10 români și-ar depune CV-ul

Daca Romania ar fi o companie, doar trei din 10 romani si-ar depune CV-ul

Dacă România ar fi o companie, doar 32% dintre angajații români și-ar depune CV-ul, în timp ce 42% spun că poate ar aplica pentru o poziție, iar 26% nu ar face niciun demers pentru a lucra într-o astfel de companie, arată datele unui sondaj realizat de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România.

Dintre cei care ar fi dispuși să se angajeze în „compania” România S.A., doar 5% ar fi interesați de poziția de Președinte (Președintele României), 12% pentru cea de Director General/CEO (Prim-ministru), 3% ar dori funcția de Assistant Manager (președintele Camerei Deputaților), 5,6% pe cea de Director Financiar (Ministrul Finanțelor), 7,2% ar vrea postul de Director Operațional/COO (Ministrul Economiei), iar 7,5% funcția de Director Juridic (Ministrul Justiției).

De asemenea, 11,3% și-ar depune CV-ul pentru postul de Director de Resurse Umane (Ministrul Muncii), iar 7,8% pentru funcția de Director de Logistică (Ministrul Transporturilor), în timp ce poziția de Corporate Affairs Manager (Ministrul Afacerilor Interne) este interesantă pentru doar 2,2% dintre români. Un procent de 4,7% ar dori funcția de PR Manager (Purtător de cuvânt), iar 8,9% ar fi dispuși să se angajeze în „compania” România SA pe o poziție fără funcție de răspundere, în timp ce 17% nu sunt interesați de nicio poziție din cele enumerate.

Ce ar face românii dacă ar conduce România SA

Când vine vorba despre priorități, acestea se leagă, evident, de educație, sănătate și infrastructură. Astfel, dacă ar fi CEO al „companiei” România S.A., primele trei lucruri pe care le-ar face românii din această funcție ar fi modernizarea școlilor și a sistemului de învățământ (30,4% dintre respondenți), modernizarea tuturor spitalelor și a sistemului de sănătate (20,4%) și construirea de autostrăzi (13,8%). Totodată, dacă ar conduce România, cetățenii ar adopta prioritar măsuri precum reducerea taxelor pe forța de muncă (12,4%), reducerea numărului de bugetari la jumătate (12,1%) și modernizarea sistemului informatic al tuturor instituțiilor de stat (6%). Sub 1,5% ar decide majorarea salariilor pentru bugetari sau acordarea de noi facilități pentru categoriile vulnerabile.

Totodată, din poziția de CEO al România SA, primii trei angajați pe care i-ar concedia românii ar fi: Assistant Managerul (președintele Camerei Deputaților), conform răspunsurilor oferite de 30,4% dintre respondenți, Președintele (Președintele României) – 13,7% și Directorul Juridic (Ministrul Justiției) – tot 13,7%. Urmează apoi: Directorul Financiar (Ministrul Finanțelor) – 8,6%, Directorul de Logistică (Ministrul Transporturilor) – 7,8%, Directorul Operațional (Ministrul Economiei) – 5,9%, Directorul de Resurse Umane (Ministrul Muncii) – 5,9%. Doar 5% dintre respondenți nu ar concedia pe nimeni, iar restul ar concedia pe alții.

Foto: Pixabay

Citește și Modificări în legislația imigraționistă: România ia măsuri pentru acoperirea lipsei forței de munca

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •