Primul antreprenor român acceptat în programul EY Accelerating Entrepreneurs

Primul antreprenor român acceptat în programul EY Accelerating Entrepreneurs

Antreprenorul Alexandru Holicov este primul antreprenor român acceptat în programul EY Accelerating Entrepreneurs, care se adresează startup-urilor centrate pe tehnologie.

Alexandru Holicov, CEO Adservio, conduce de 9 ani un business care îmbină tehnologia cu educația, cu 15 angajați și investiții de 1,5 milioane de euro.

Conform programului Accelerating Entrepreneurs, Alexandru participă în perioada 8 – 10 februarie alături de alți 24 de antreprenori din 18 țări din zona EMEIA, la EY Strategic Growth Forum Mediterranean, de la Roma. Acest eveniment-cheie al programului își propune să conecteze antreprenori, investitori și lideri guvernamentali și să încurajeze strategiile de creștere în cadrul regiunii mediteraneene și în întreaga lume. De altfel, majoritatea antreprenorilor consideră că dezvoltarea de relații de business este vitală pentru creșterea afacerii, după cum arată Barometrul startup-urilor din România realizat în 2015 de EY. 64% dintre respondenți participă la cel puțin un eveniment de networking în medie într-o săptămână.

În cadrul evenimentului, antreprenorii vor beneficia de consultanță din partea unui expert EY privind planurile de dezvoltare și vor avea oportunitatea de a-și crea relații de mentorat cu oameni relevanți din industrie. Mai mult, pentru prima oară, antreprenorii din zona EMEIA și cei din zona Asia-Pacific din programul EY se vor întâlni în cadrul aceluiași eveniment și vor avea ocazia să-și împărtășească experiența de business.

Alexandru Holicov a fost selectat din cei 100 de antreprenori din regiunea EMEIA, care au aplicat în programul EY.

Ideea business-ului său a plecat de la dorința de a revoluționa sistemul educațional din România. Astfel, în 2008, imediat după terminarea Liceului de Informatică din Iași, a derulat un focus-grup cu părinții, elevii și profesorii de la liceul Vasile Alecsandri din Iași, iar rezultatele au stat la baza definirii afacerii.

În 2009 a dezvoltat și a lansat o platformă de management educațional, liceul din Iași devenind unul dintre primele din lume cu sistem electronic educațional integrat. La început, aceasta a funcționat ca un catalog școlar electronic și îndeplinea funcțiile esențiale din jurul activității de clasă. Treptat, funcționalitățile platformei s-au adaptat la nivelul utilizatorului. Astfel, Adservio a devenit o platformă de management educațional care are peste 100.000 de utilizatori: profesori, elevi, părinți, directori de școli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •