Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards, cea mai importantă competiție mondială a profesioniștilor IT

Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards, cea mai importantă competiție mondială a profesioniștilor IT

Polarizând atenția elitei mondiale a profesioniștilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiție de IT, desfășurată sub egida ONU, a atras și anul acesta aplicații din 178 de state membre ale ONU dintre care în finală au ajuns peste 450.

SIVECO România a reprezentat țara noastră cu aplicația „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, țara marii stepe”) și a obținut marele premiu la categoria Cultură & Turism.

Câștigătorii WSA au fost selectați de către un juriu format din experți internaționali în domeniul TIC, în două runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie la World Summit Awards.

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obținut de SIVECO – după cele câștigate în 2005 („Cel mai bun conținut educațional interactiv din lume”) și în 2013 (pentru proiectul „Școli speciale Portal – CES (Conținut educațional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaționale speciale)”).

Prin performanța din acest an, SIVECO reușește un veritabil record la nivel mondial, deoarece nicio altă companie nu a mai primit vreodată atât de multe titluri WSA. 

Proiectul softiștilor români constă într-o abordare cu totul nouă a mijloacelor tradiționale de prezentare.

În premieră, cu ajutorul unei impresionante varietăți de resurse multimedia, reunite într-o singură aplicație, putem explora societatea și cultura celei de a noua țări ca mărime din lume, Kazahstan: galerii de imagini, filme time-lapse, Panorama / 360º, tururi virtuale, obiecte 3D, hărți digitale și grafice cu informații.

Aplicația este distribuită oficial de corpul diplomatic al Republicii Kazahstan către cei care doresc să cunoască țara, luând locul clasicelor broșuri tipărite.

În cadrul acestui proiect, specialiștii SIVECO au colaborat cu o echipă internațională formată din scriitori, jurnaliști, fotografi, cameramani, graficieni, designeri și programatori kazahi și de alte naționalități.

Au fost implicate 80 de persoane și 33 de organizații publice și private, care au lucrat intens timp de un an și jumătate la acest produs.

Enciclopedia digitală interactivă realizată de SIVECO România și premiată în cadrul World Summit Awards este disponibilă pe AppStore și Google Play Market, dar și online.

Citeşte şi Cum să-ți începi cariera în IT

  •  
  •  
  •  
  •  
  •