Cum să angajați noi oameni la distanță, folosind apeluri video și alte aplicații

Cum sa angajati noi oameni la distanta, folosind apeluri video si alte aplicatii

Cine ar fi crezut în urmă cu un deceniu că munca la distanță va fi o opțiune excelentă pentru multe echipe și companii? Cu tehnologia actuală, echipele pot colabora și conlucra chiar și atunci când sunt la sute de kilometri distanță.

Munca de la distanță ia amploare, dar companiile cu o forță de muncă la distanță trebuie să angajeze, să integreze și să formeze angajați. Deși majoritatea companiilor au procese excelente pentru angajare, este, de asemenea, esențial să existe programe pentru lucrătorii la distanță, scrie business.com.

Din fericire, instrumentele de conferință video precum Vast Conference, precum și mesaje instantanee și instrumente de gestionare a proiectelor, permit companiilor să angajeze cei mai buni candidați, fie că sunt în același oraș sau într-un stat diferit. Lipsa comunicării față în față poate părea o barieră mare atunci când angajezi noi talente, dar, cu unele planificări, multe companii pot depăși aceste provocări.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Iată cum puteți angaja, instrui și integra noi lucrători cu ajutorul videoconferinței.

Cum să angajați prin videoconferință

Atunci când companiile pot angaja oameni la distanță, acestea au acces la talentul de top și pot reduce costurile operaționale. Pe de altă parte, angajații primesc mai multă flexibilitate și un echilibru mai bun între viața profesională și viața profesională.

Deși există numeroase diferențe între angajarea lucrătorilor la birou și angajații de la distanță, elementele fundamentale sunt aceleași: căutați pe cineva cu abilități potrivite, care este un jucător de echipă și pare că va fi achiziție bună.

Faceți mai ușor aplicarea online

Un punct de plecare important în procesul de angajare este asigurarea că aveți un brand online puternic. Este ușor să atrageți angajați locali care ar putea deja să vă cunoască și să vă respecte afacerile. Pentru a reproduce acest lucru la o scară mai mare, asigurați-vă că prezența dvs. online vă arată punctele forte și demonstrează că sunteți o companie de încredere. Verificați conturile de socializare, site-ul și profilul dvs. pe site-urile de carieră pentru a vă asigura că mesajul este consecvent.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

În continuare, faceți mai ușoară aplicația la joburi, indiferent de locație prin site-uri web cum ar fi Monster și LinkedIn. Odată ce solicitanții de locuri de muncă încep să se aplice și aveți în vedere candidații, căutați membrii echipei care au abilități de muncă la distanță, cum ar fi autogestionarea, comunicarea și managementul timpului.

Realizați interviuri prin videoconferință

Când aveți un solicitant pe care doriți să îl intervievați, programați un interviu video inițial cu candidatul. În cadrul acestui prim interviu, discutați responsabilitățile de serviciu, cum se așteaptă să comunice cu membrii echipei și experiența lor trecută.

Dacă decideți să continuați cu candidatul, efectuați un alt interviu video cu membrii cheie ai echipei. La acest interviu, fiecare participant ar trebui să fie prezent, astfel încât solicitantul să poată vedea fața tuturor. Când efectuați interviuri prin videoconferință, înregistrați conversațiile în cazul în care doriți să le împărtășiți cu alți angajați pentru a fi introduse.

După ce decideți că un solicitant este foarte potrivit, trimiteți o scrisoare de ofertă și programați un alt apel video pentru a discuta beneficiile, plata, procesul de bord și răspundeți la orice întrebare.

Cum se integrează angajații noi

Ajută noii angajați să afle despre compania dvs., să completeze documentele necesare, să întâlnească noi colegi de muncă și să stabilească ce se așteaptă de la ei. Deși pot exista bariere inițiale, aceste beneficii sunt totuși realizabile dacă sunteți vă ocupați de integrarea noilor angajați la distanță.

Programează întâlniri video cu departamentele IT și HR

Când angajați un nou membru de la distanță, este important să îl configurați mai devreme pentru succes. Astfel încât să se poată echipa cu toată tehnologia de care vor avea nevoie pentru a-și face treaba.

Oferiți-i acces la locul de muncă digital al echipe, inclusiv software-ul de conferință video al companiei, instrumente de gestionare a programelor, aplicații de mesagerie și multe altele. Acest lucru permite membrilor echipei să ia cunoștință de software-ul echipei, să pună întrebări necesare și să învețe cum funcționează echipa.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Pentru a simplifica acest proces, organizați toate documentele online, cum ar fi într-un folder OneDrive sau pe Google Docs. De asemenea, dumneavoastră sau departamentul de resurse umane ar trebui să luați în considerare un apel video în timp ce completați documentele. Acest lucru îl ajută pe angajatul de la distanță să se simtă mai confortabil să pună orice întrebări.

Cum să instruiți angajații de la distanță cu conferințe video

După ce angajați și integrați un angajat la distanță, este timpul să-i instruiți.

Stabiliți așteptările și orele de bază.

Când pregătiți un angajat la distanță, ar trebui să stabiliți mai întâi așteptări clare și ore de bază. Asigurați-vă că angajații știu ce ore trebuie fie disponibili și cum intenționați să comunicați. Este cel mai ușor să stabiliți aceste așteptări cu un apel video în care puteți conversa față în față.

Odată ce așteptările sunt stabilite, faceți cunoștință noului angajat cu un mentor care să îi arate cum merg lucrurile și pe care poate să îl întrebe orice, oricând.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •