Un artist român semnează design-ul noii cutii de cafea illy

Castigator Design the illy can si lucrarea sa

La 25 de ani de la lansarea illy Art Collection – proiect prin care artiști internaționali au fost invitați să creeze design-ul ceștilor și cutiilor de cafea illy, o operă semnată de un tânăr artist român reprezintă cea mai recentă lucrare imprimată pe cutia de cafea illy de 250 de grame. Opera îi aparține lui Marius Iulian Stan, câștigătorul celei de-a doua ediții a concursului Design the illy can, și este imprimată pe 20.000 de cutii ce vor fi disponibile pe piața din România începând cu luna iunie 2017 

Lucrarea câștigătoare a fost prezentată în cadrul unei expoziții de artă care a avut loc la galeria Galateca. Evenimentul a reunit creațiile artiștilor consacrați, parte din illy Art Collection, precum și cele mai bune 20 de opere înscrise în competiția Design the illy can, ediția a II-a.  Acestea au fost selectate dintr-un total de 328 de lucrări realizate de peste 160 de tineri pasionați de design din întreaga țară, de către un juriu format din: Carlo Bach, art & creative Director illycaffè, Mihnea Ghilduş, designer de produs și fondator Dizainăr, Eugen Erhan, asist. univ. drd. al Universității Naționale de Arte din București, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, și Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Citeşte şi 9 sfaturi ca să îţi faci ziua mai bună

Marele premiu, constând în design-ul imprimat pe cutia de cafea illy și participarea la cursul Disruptive Market Innovation through Design, organizat de Royal College of Arts UK în vara anului 2017, i-a fost acordat lui Marius pentru lucrarea Magic Moment.

Numele său se alătură unei liste de artiști care, într-un sfert de secol, au semnat creațiile illy Art Collection, printre care se numără: Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono și Gillo Dorfles. Acest proiect special a luat naștere în 1992, când Francesco Illy, fondatorul brand-ului illy, a invitat câteva personalități ale artei contemporane să își pună amprenta pe ceașca de cafea desenată de Matteo Thun.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •