Antrenează-ți memoria prin tehnici de teatru

Antrenează-ți memoria prin tehnici de teatru

Fundația Calea Victoriei vă invită, începând de marți, 1 martie, de la ora 19, la atelierul Antrenează-ți memoria prin tehnici de teatru, susținut de actrița Smaranda Caragea.

Odată cu trecerea timpului, observăm că memoria noastră încetinește, iar procesul de învățare devine din ce în ce mai anevoios. Pentru a rămâne căt mai prezenți în viața noastră, avem nevoie de reperele adunate de-a lungul timpului și de informația pe care cândva am înmagazinat-o.

Memoria stă la baza fiecăreia dintre acțiunile noastre. Ne permite să ne mișcăm, să comunicăm, să învățăm și să fim prezenți, vii și activi. Miliarde de celule din creierul nostru se află în continuă interacțiune accesând cuvintele, figurile, poeziile, rețetele, poveștile, evenimentele, deprinderile, emoțiile, cărțile, conversațiile, ideile din memoria noastră.

Cheia îmbunătățirii memoriei este imaginația, care ne permite să învățăm mai mult și mai eficient. Memoria se bazează pe imagini și modele. Cursul își propune să ne antreneze să ne folosim conștient imaginația pentru a putea reține mai ușor.

În copilărie, se învață cel mai mult pentru că cei mici sunt liberi să-și exprime curiozitatea asupra lumii înconjurătoare, testând și explorând toate posibilitățile. Legătura cu lumea reală se face firesc, tocmai prin intermediul imaginației și al asocierilor. Treptat, odată cu creșterea în vârstă, se renunță la joacă și la libertatea pe care jocul și convenția le oferă. Prin urmare, imaginația devine îngrădită și procesul de acumulare de noi informații devine din ce în ce mai încet.

Actorii au o capacitate mai bună decât a altor oameni de a reține și de a stoca informație tocmai pentru că ei nu au exclus jocul din viața lor. Tehnicile actoricești au la bază jocul, astfel aceștia păstrează mereu o doză de libertate pe care numai copiii o posedă natural.

De-a lungul atelierului, ne vom antrena prin joc și joacă, aplicând tehnici actoricești care vizează strict memoria. În plus, ne vom relaxa pentru a da frâu liber imaginației și vom încerca să ne ascuțim simțurile pentru a le putea folosi la capacitate maximă. Descoperim cum să ne organizăm informația în funcție de priorități și care sunt tehnicile pentru ca mintea să ne fie mereu proaspătă.

Lector: Smaranda Caragea

Data începere: 1 martie 2016; Ora curs: 19

Număr ateliere: cinci

Frecvența: săptămânal, marți

Cost: 250 lei;

Locul desfășurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și a Bisericii Sfânta Vineri – Bd. Corneliu Coposu)

Înscriere la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victoriei.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •