Antreprenorii, încurajați de CE printr-un program de schimb transfrontalier

Fie că sunteți antreprenorii la început de drum sau oameni de afaceri cu experiență, Comisia Europeană s-a gândit să vă încurajeze să vă dezvoltați aptitudinile de business. Mai exact, puteți participa la un program de schimb transfrontalier, intitulat „Erasmus pentru tinerii antreprenori”.

„Erasmus pentru tinerii antreprenori” este un program european care oferă antreprenorilor noi sau aspiranţi şansa de a învăţa de la antreprenorii cu experienţă care conduc mici companii, în diferite țări ale Uniunii Europene.

Citește și: Antreprenorii, formație cu un singur membru

Schimbul de experienţă are loc în cadrul unui stagiu de 1-6 luni cu antreprenorul cu experienţă, ceea ce permite antreprenorului să dobândească abilităţile necesare conducerii unei mici firme. De asemenea, oameni de afaceri de succes de la noi din ţară pot împărtăşi din experienţa lor în cadrul programului.

În calitate de antreprenor nou, participanții vor beneficia de formare la locul de muncă într-o întreprindere mică sau mijlocie undeva în una din ţările participante. Participanții pot să beneficieze şi de acces la pieţe noi, cooperare internaţională şi eventuale posibilităţi de colaborare cu parteneri de afaceri din străinătate.

În calitate de antreprenor gazdă, participanții vor beneficia de idei noi din partea unui antreprenor nou, motivat. Acesta poate avea abilităţi sau cunoştinţe de specialitate într-un domeniu pe care un om de afaceri nu experiență nu îl stăpâneşte foarte bine.

Citește și: Minciuni pe care antreprenorii și le spun lor înșişi

„Avantajele de care pot beneficia oamenii de afaceri care se alătură programului sunt multiple. Pe lângă perspective noi asupra afacerilor, schimburile de experiență oferă o deschidere spre piața internațională prin know-how-ul și contactele noului antreprenor. Ca să poată participa la program, antreprenorii trebuie să aibă mai mult de trei ani de experiență în administrarea unei afaceri mici sau mijlocii”, spun reprezentanții Fundației Danis.

Până în prezent, cinci oameni de afaceri din Cluj s-au alăturat programului. Acești antreprenori au afaceri extrem de diverse în consultanță financiară, educație, arhitectură, instalații și comercializare de produse premium.

„În urma legăturilor noastre directe cu mediul de business clujean, credem cu tărie că antreprenorii de succes din Cluj au multe de împărtășit unui tânăr antreprenor din orice altă țară europeană. Orașul nostru are un sector de business recunoscut pentru calitate, inovație și creativitate”, a declarat Cordelia Bădescu, director executiv el Fundației Danis.

Citește și: Sfaturi pentru antreprenori, de la liderii de business de succes

(Foto: Vadim Lavrusik/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •