[21 iulie. Workshop] Butic de idei: Business-ul te vrea fotogenic

fotografie

Știi să stai la poză? Ieși bine în fotografii? Sau ești veșnic stresat și nemulțumit de felul în care ai fost imortalizat în imaginea personală ori de grup?

Pornind de la mulțimea de resentimente pe care fiecare dintre noi le nutrim față de “fotografie”, am decis ca buticul nostru din data de 21 iulie 2016 să se ocupe de acest aspect al vieții noastre profesionale și nu numai.

Comparativ cu mesajele de tip text, cele însoțite de imagine obțin cu 50% mai multe aprecieri, cu 100% mai multe comentarii și cu 85% mai multe accesări ale linkurilor prezentate. Iar un raport realizat de către una dintre companiile din Big 4 estimează că, până la sfârșitul anului 2016, vor fi distribuite online circa 2,5 trilioane de imagini.

De ce v-am adus în atenție aceste cifre? Pentru este necesar să ne educăm din punct de vedere vizual. Această nevoie se resimte chiar mai acut în mediul de business, întrucât managerii, antreprenorii și freelancerii au un rol specific de reprezentare a afacerii sau serviciilor pe care le susțin.

Amalia Savinescu, Branding & Visual Strategist, va fi antrenorul nostru în fotogenie, în cadrul workshopului din 21 iulie 2016, “Business-ul te vrea fotogenic”.

Principalele teme pe care la va aborda vor fi:

  • trei elemente de psihologie a imaginii (cum ne raportăm la situația de a fi fotografiați, în funcție de personalitate);
  • trei capcane în fotografie (ce ne poate strica o fotografie);
  • trei tipologii de profiluri în social media;
  • trei trucuri în posing: evitarea bărbiei duble, a taliei îngroșate și a proeminențelor nedorite.

Opțional, Amalia va realiza trei evaluări ale fizionomiei și ale caracteristicilor corporale, în vederea realizării fotografiei (cu voluntari din public).

După expunerea generală, va avea loc un exercițiu special – posing în poziție așezată – , în cadrul căruia trainerul fotograf va exersa cu fiecare participant ce înseamnă “statul la poză”, pentru o imagine individuală. Practic, fiecare participant va fi subiectul unei minisesiuni foto.

Pentru a se asigura o calitate sporită a selecției, numărul estimat de cadre per participant va fi de cinci. Din acestea, Amalia va face un colaj, avându-l pe cel mai bun în centru. Astfel, ea ne va putea evidenția și erorile de posing și faptul că nu orice declanșare înseamnă o fotografie bună, chiar dacă aparatul e profesional și fotograful are diploma:-)

La finalul buticului, fiecare participant va primi câte o imagine personală digitală, procesată la nivel basic (luminozitate, contrast, crop) din care Amalia va realiza, apoi, un slide show de postat în social media, pe care toți cei prezenți îl vor putea accesa și distribui.

În funcție de timp și de disponibilitatea participanților, vom încerca și un cadru de grup, în final.

Citește și: Nu te naști fotogenic, dar poți învăța să fii

Despre Amalia Savinescu

EMBA, Branding & Visual Strategist

Experiență profesională:

Din 1998, management corporatist și antreprenorial;

Din 2007, colaborator NetExpat, Life, Career & Business Coaching pentru expatriați și partenerii lor de viață;

Din 2013 – Creator de imagine și strategii vizuale;

Certificări: EMBA, psiholog, trainer, HRM, consultant, Life & Business Coach, fotograf

Educator: conferințe, ateliere de branding personal și atitudine fotogenică

Proiecte: Arta Fotogeniei, CorporARTista, Femina Visual Story, Sub Soarele Feminității, BeHuman, Be SmART, Posing și comunicare în fotografia de portret

Colaborator Revista Femeia

Fotograf oficial al conferințelor Daniel Goleman (2012), Ron Kaufman (2014, 2016)

e-mail: contact@amalisavinescu.ro

Vă invităm timp de două ore alături de noi la buticul de idei “Business-ul te vrea fotogenic” care va avea loc în data de 21 iulie 2016, ora 19.00 la sediul HR Club (Strada Culmea Veche, nr. 2).

Taxa de participare este 110 lei

(Dacă ați participat la un alt workshop al Manager Express, beneficiați de o reducere de 10% la cel din 21 iulie 2016).

Ora de începere: 19.00

Durata: 2 ore

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Mesajul tău

  •  
  •  
  •  
  •  
  •