„Gestionează-ți energia, nu timpul!”

Jim Bagnola considera ca exista patru tipuri de energie pe care fiecare dintre noi le folosim in fiecare zi: in corp, in emotii, in minte si in spirit.

Americanul Jim Bagnola, unul dintre cei mai cunoscuți speakeri motivaționali din lume, revine în România cu o premieră: un workshop pe tema „Manage your energy, not your time”. Cu această ocazie, trainerul NASA, Secret Service și NATO va vorbi despre importanța gestionării energiei fiecăruia dintre noi, la Timișoara, pe 7 decembrie, și la București, pe 8 decembrie.

Cu cât provocările sunt mai mari la serviciu, cu atât petrecem mai mult timp pentru a le rezolva. Acest lucru ne afectează atât fizic, cât și din punct de vedere psihic. Rezultatele pot fi dezastruoase pentru sănătatea fizică și pentru cea emoțională. Acest fapt duce, invariabil, la creșterea frecvenței demisiilor și a costului tratamentelor medicale, cauzate de stres și epuizare. Oricât de bine ne-am gestiona timpul, acesta este limitat. O zi are 24 de ore, timp în care, pe lângă muncă, trebuie să mănânci, să te relaxezi, să ai timp și pentru tine și pentru cei din jurul tău.

Spre deosebire de timp, energia noastră este infinită. Ea poate fi regenerată și transformată de nenumărate ori. „Cele mai multe companii investesc în competențele, abilitățile și cunoștințele angajaților. Prea puține, însă, îi ajută să își întrețină energia personală, acel lucru care le permită să facă mai mult într-un timp mai scurt și la un nivel net superior”, spune Jim Bagnola.

Suntem oameni, nu roboți

În comparație cu un computer, care este conectat la o sursă de energie electrică și poate rula la eficiență maximă non-stop, corpul omenesc are nevoie de măsuri suplimentare pentru a-și recupera energia. Jim Bagnola consideră că există patru tipuri de energie pe care fiecare dintre noi le folosim în fiecare zi și care ne pot învăța cum să ne dezvoltăm în mod eficient, astfel încât “mai mult” să nu fie o corvoadă, ci un lucru facil și de durată.

  1. Corpul: energia fizică

Nutriția deficitară, lipsa exercițiilor și a somnului, toate diminuează energia fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, puțini dintre noi îmbunătățesc aceste aspecte. “În cadrul acestui workshop, vom începe cu un audit al energiei fiecăruia. Apoi vom vedea ce este de făcut pentru ca latura fizică a energiei noastre să revină la cote maxime”, explică Bagnola.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •