Secretele unei prezentări de succes

Fundația Calea Victoriei vă invită în perioada 6-9 iulie, de la ora 19, la Școala de vară de Vorbire în public: „Secretul prezentărilor de succes”, susținut de Iuliana Maria Ivanov.

Ajungi să fii actorul principal într-un discurs, eşti cel din lumina reflectoarelor. Toţi ochii, familiari sau nu, sunt ațintiţi asupra ta, iar tu vorbești cu tine. Ideile din cap și cele răsfirate pe o foaie par să nu mai aibă structura planificată, iar vocea îţi tremură, respiraţia îți e tăiată, palmele transpirate. Ajungi într-un colț după cele cinci minute de glorie, care par 60. În timp ce primești păreri pozitive de la cei din jur, uimit, ești prea ocupat să ai un dialog cu tine despre ce ar fi putut să meargă mai bine:).

Stop cadru! Poate că simți că e timpul să renunți acum, pentru că nu e de tine. „Vorbitul în public e o abilitate nativă”, îți zici. Dar chiar în acest cadru, te pot asigura că, după multe discursuri observate, am învățat că și în spatele celor mai talentați povestitori zac multe ore de pregătire. Sigur, poate că unii au fost mai norocoși când s-au născut, dar majoritatea pot fi numiți prezentatori eficienți pentru că s-au antrenat în această direcție cu dedicare. Fie că au urmat studii formale, fie că s-au bucurat de sesiuni de coaching, au folosit fiecare oportunitate de a sta în picioare și de a livra propriile discursuri. Pe lângă experiență, îți pot spune că, potrivit unui studiu recent, la care au participat peste 300 de oameni de afaceri, capacitatea de a comunica eficient – inclusiv de a vorbi în public – s-a situat pe primul loc pe lista aptitudinilor de care sunt interesați angajatorii.

Aşadar, dacă eşti motivat să îți dai o a doua, a treia sau o nouă șansă, poți pleca în călătorie informându-te mai mult despre importanța vorbitului în public. Un bun început, în cazul în care vrei să afli și un răspuns personalizat la întrebarea „Locul tău e pe scenă?”, ar fi să participi la cele patru ateliere despre descrierea cărora poți citi în continuare:

  • atelierul 1 – Elemente introductive;
  • atelierul 2 – Pregătirea discursului personal;
  • atelierul 3 – Susținerea discursului (creare, livrare și feedback primit de către fiecare participant pe un discurs);
  • atelierul 4 – Recapitulare: Cum pui în practică tehnicile învăţate, cu ușurintă?.

Lector: Iuliana Maria Ivanov

Dată începere: 6 iulie 2015; Ora curs: 19

Număr ateliere: 4; Frecvenţă: zilnic, 6, 7, 8, 9 iulie (luni-joi)

Cost: 220 lei;

Locul desfășurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și a Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscrieri la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victoriei.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •