Bogdan Badea, CEO eJobs: ”Nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani”

Record pe piata muncii: peste 1,2 milioane de aplicari au fost inregistrate doar in luna iunie

În ultima lună, candidații au redevenit extrem de activi pe piața muncii fie pentru că au rămas fără joburi, fie pentru că se tem de felul în care vor fi afectate de această perioadă companiile pentru care lucrează.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

Un alt motiv este că, pur și simplu, își doresc o reconversie profesională, iar acesta poate fi cel mai potrivit moment pentru a face pasul către o nouă specializare. În acest context, nevoia de consiliere profesională imediată a ajuns la maximul ultimilor ani.

”Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună și care au nevoie de un ghidaj în carieră.

Echipa noastră îi ajută să își redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluții alternative acolo unde opțiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job.

Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totoată și nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal și că vom depăși aceste momente delicate pentru noi toți. Este, deci, nu doar o consiliere personală, ci și un suport moral pe care îl oferim candidaților”, spune Bogdan Badea.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

Linia telefonică scurtă (021)9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de consiliere profesională telefonică din România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •