Cât sunt dispuşi să plătească românii pe o noapte de cazare în vacanţele de sărbători

Cat sunt dispusi sa plateasca romanii pe o noapte de cazare in vacantele de sarbatori

În prag de sărbători, românii vor să călătorească dacă regulile impuse de autorităţi vor permite deplasările, însă le e teamă să facă în avans rezervări ferme la unităţi de cazare, este concluzia unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Peste 55% dintre respondenţi au intenţia de a călători în preajma sărbătorilor de iarnă, însă din cauza situaţiei incerte actuale nu şi-au făcut rezervări ferme. Românii sunt dispuşi să plătească între 100 si 200 lei / noaptea de cazare, iar vacanţa de 1 Decembrie şi-o vor petrece la munte.

Citește și: Studiu eJobs: mai mult de 50% dintre candidații care au aplicat anul acesta nu au primit feedback de la angajatori

Românii caută unităţi de cazare de mici dimensiuni, situate la munte sau în zone liniştite şi retrase

Aproape 50% dintre respondenţi ar alege pentru vacanţa de sărbători pensiunile şi unităţile mici de cazare: cabane, apartamente, vile, bungalouri (26%), iar 24% dintre aceştia ar opta pentru o cazare la hotel. Cei mai mulţi dintre românii care şi-au rezervat vacanţe de sărbători au optat pentru vacanţe la munte sau în zone liniştite şi retrase (76%), în timp de 18% au optat pentru vacanţe de relaxare în staţiuni balneo şi sejururi de tip city break (6%).

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

„După introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele luni, am observat o creştere exponenţială a rezervărilor de tip last minute, turiştii simţindu-se mai în siguranţă dacă nu îşi rezervă vacanţele cu mult timp în avans. De aceea, lucrăm împreună cu toţi hotelierii şi partenerii noştri pentru a oferi românilor cele mai bune condiţii de rezervare în această perioadă, şi anume oportunitatea de a rezerva fără avans sau cu anulare gratuită”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Majoritatea românilor respondenţi (56%) vor să aloce pentru vacanţa de iarnă un buget mediu de 100-200 lei/cameră/noapte, în timp de 29% vor opta pentru unităţi de cazare unde preţul mediu per noapte este cuprins între 200 şi 300 lei. De asemenea, printre factorii cei mai importanţi în rezervarea unei vacanţe se numără măsurile de prevenţie COVID-19 adoptate de unitatea de cazare, urmate de flexibilitatea rezervărilor, şi anume rezervare fără avans sau anulare gratuită.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Alte facilităţi pe care le caută românii pentru vacanţele de iarnă sunt preţurile accesibile, pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă serviciile de relaxare incluse, precum ciubăr, saună, jacuzzi sau posibilitatea de a închiria integral unitatea de cazare. Peste 50% dintre respondenţi vor călători alături de familie, în timp ce aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanţă în cuplu, iar 18% cu un grup de prieteni.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •