Ce poate face o casă inteligentă astăzi

casa inteligenta

Bosch oferă soluții pentru o casă inteligentă în multe zone diferite ale casei. Sistemul Bosch pentru casa inteligentă funcționează interoperabil: dispozitivele sunt conectate prin Consola de Control pentru casa inteligentă și pot comunica între ele. Aplicația Bosch pentru casa inteligentă vă permite să controlați și să monitorizați iluminarea, încălzirea, detectoarele de fum și mișcare de pe tabletă sau de pe telefonul inteligent.

La CES 2017, Bosch va prezenta funcționalități extinse ale Sistemului Bosch pentru casa inteligentă prin adăugarea alarmei pentru fum și a detectorului de mișcare, ca și a Managerului de scenarii. Atunci când detectează fum, detectorul de fum activează o sirenă în dispozitiv și trimite proprietarului casei un mesaj prin aplicație. O funcție suplimentară inteligentă permite ca sirena să fie folosită pentru îndepărtarea oaspeților nepoftiți. Managerul de scenarii face și mai intuitivă gestionarea casei conectate și acoperă sarcinile zilnice: de exemplu, verificând dacă încălzirea, aparatele electrice și luminile sunt oprite atunci când plecați de acasă.

Britanicii și americanii doresc să își controleze casa în timp ce sunt „pe drum”

Recent, Bosch a desfășurat un studiu privind casele inteligente, împreună cu Twitter, în Germania, Franța, Marea Britanie, Austria, Spania și SUA. Rezultatele arată că o casă conectată inteligent poate face în prezent mult mai multe lucruri decât a crezut a fi posibil majoritatea intervievaților.

Casa conectată are un loc în viața obișnuită pentru britanici și americani. Cel puțin aceasta este situația dacă sunt întrebați în ce situații ar dori să își poată controla casa inteligentă atunci când călătoresc. 60 de procente dintre britanici și americani au această dorință, atunci când călătoresc cu trenul sau mașina, de exemplu. În cazul spaniolilor, germanilor și austriecilor, această cifră se reduce la jumătate, în timp ce în cazul francezilor este de cel puțin 45 de procente. Clasamentul pe țări este aproape similar în cazul în care intervievații se grăbesc. De altfel, aceasta este situația în care majoritatea femeilor consideră că pot beneficia de avantajele unei case inteligente. Acest lucru este valabil și pentru intervievații mai tineri (16 – 24 ani), care își doresc de asemenea o casă inteligentă, în special în timp ce stau pe canapea. Ideea de a putea avea acces la casa ta în timp ce ești în vacanță prezintă o anumită fascinație în funcție de țară, vârstă și sex, care crește odată cu vârsta, indiferent dacă are drept scop verificarea lucrurilor sau pornirea încălzirii înainte de întoarcerea acasă.