Acer lansează primul monitor curbat, cu tehnologie eye-tracking

Acer, unul din liderii globali în industria monitoarelor de gaming, a lansat la CES 2017  modelul Predator Z301CT cu diagonală de 30″, primul monitor în format 21:9 cu funcționalitate eye-tracking Tobii. Compania a dezvăluit și două modele din seria Predator XB2, monitoare cu ecran plat de 24.5″ și respectiv 27″, ce oferă o rată de refresh de 240Hz.

Acer Predator Z301CT – Primul monitor curbat cu funcționalitate Eye-Tracking

Noul monitor Acer Predator Z301CT cu diagonală de 30″ atinge cel mai înalt nivel al imersiunii în jocuri. Tehnologia eye-tracking Tobii integrată a monitorului se adaugă arsenalului de unelte de control ale jucătorilor, ajutându-i să identifice inamicii, să țintească intuitiv și să exploreze liber.

Gândită pentru a completa și nu pentru a înlocui modalitățile de control tradiționale (mouse, tastatură, gamepad, etc.), tehnologia eye-tracking Tobii se folosește de mișcarea ochilor jucătorilor pentru a oferi o nouă modalitate de control.

Împerecherea funcționalității eye-tracking cu mouse-ul și tastatura sau cu un gamepad oferă jucătorilor o experiență mai bogată și mai captivantă, prin posibilitatea de a utiliza mișcarea ochilor pentru a căuta, de exemplu, un adăpost sau a ținti către un obiect. Unghiurile camerei se modifică automat atunci când ochii jucătorului privesc către marginea ecranului, iar personajele și mediul înconjurător din jocuri vor reacționa ca atunci când acesta ar privi în jurul său.

Funcționalitatea eye-tracking Tobii poate fi utilizată în peste 45 de titluri, cum ar fi Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided și WATCH_DOGS 2™. Sunetele și grafica jocurilor vor fi adaptate dinamic în funcție de direcția în care jucătorul privește. În plus, ecranul curbat ultra-wide Full HD (2560 X 1080) și 1800R face ca experiența de gaming să fie mai atractivă și mai realistă.

Alte caracteristici esențiale sunt rata ridicată de refresh de 200Hz și un timp rapid de răspuns de 4 ms. Unghiurile largi de 178 grade și o ramă extrem de îngustă oferă o suprafață maximă de vizualizare.

Pentru confort optim, ecranul poate fi înclinat și pivotat de la -5° la 25° și poate fi ajustat pe înălțime până la 120mm. Două difuzoare de 3W cu DTS™ Sound oferă calitate audio ce îmbunătățește experiența de utilizare.