Ce se schimbă după 15 iunie pentru afacerile româneşti

Ce se schimba dupa 15 iunie pentru afacerile romanesti

Începând cu 15 iunie va fi posibilă redeschiderea mall-ruilor, fără restaurante și locuri de joacă, a after school-urilor, grădinițelor și creșelor private, a sălilor de fitness şi piscinelor exterioare, de asemenea sunt posibile organizărilor de evenimentele private cu 20 de persoane în interior, 50 în exterior, potrivit anunţului făcut marţi de preşedintele Ionhannis.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a susţinut a anunţat la finalul ședinței cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți membri ai guvernului pe tema măsurilor în contextul epidemiei de coronavirus noi măsuri de relaxare de la 15 iunie. Dar anunţă o posibilă prelungire a stării de alertă.

Toate modificările de relaxare a măsurilor pentru anumite afaceri se vor face tot în contextul măsurilor de protecţie, de distanţare, impuse de starea de alertă.

„Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate: distanțare, portul măștii, igienă”, spune Iohannis.

O serie de afaceri, cum sunt frizeriile, saloanele de coafură sau cabinetele stomatologice, s-au redeschis încă din 15 mai.

Sălile de fitness au rămas însă închise, dar multe afaceri din acest domeniu s-au adaptat şi au transmis cursuri online.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

“Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă – nu obligatorie, dar va fi posibilă – după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private. De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, norme care, evident, vor fi impuse de Ministerul Sănătății. Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat și am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare – atenție, exterioare – cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați”, a spus Iohannis.

Măsurile ar uma să intre în vigoare la ora 00:00, pe 16 iunie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •