COVID-19: Cum să vă mențineți membrii echipei implicați și motivați de la distanță

COVID-19: Cum sa va mentineti membrii echipei implicati si motivati de la distanta

Deși nu este ușor să mențineți o echipă obosită angajată și productivă atunci când lucrați de acasă în perioade atât de incerte, există modalități de a menține o dinamică bună a echipei. Cu câteva ajustări la stilul de conducere și la modul în care colaborați cu echipa dvs., puteți fi acolo pentru toată lumea și vă puteți menține angajații motivați și concentrați pentru a avea un management mai bun la distanță.

Nu încercați să controlați totul

În calitate de manager, aveți un rol cheie în a-i conduce pe membrii echipei dvs. să adopte schimbările aduse de coronavirus, rămânând în același timp motivați și angajați în munca lor, scrie business.com.

Totul începe cu dvs. Uitați-vă la dvs. și la modul în care faceți lucrurile pentru a realiza schimbările necesare pentru a deveni un lider mai bun. Concentrați-vă pe oferirea de soluții, mai degrabă decât pe probleme. Utilizați o abordare pozitivă de perspectivă pentru a arăta o soluție mai înțelegătoare, mai eficientă și mai flexibilă la orice provocări cu care se poate confrunta compania dvs. Acest lucru vă va ajuta să construiți relații pozitive cu colegii dvs. de muncă. O astfel de atitudine stimulează creativitatea și încurajează transparența și incluziunea, care, la rândul lot, susțin motivația și productivitatea.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Concentrați-vă pe bunăstarea angajaților dvs.

Pentru a lucra cu oameni implicați și motivați, trebuie să le arătați că vă pasă de ei și de bunăstarea lor la locul de muncă. Primul lucru este să îi anunțați că sunteți acolo pentru ei dacă au nevoie de ceva care să vă ajute să faceți față împreună acestei situații neobișnuite.

Este posibil să nu vă vorbească, dar știind că puteți oferi un program de asistență pentru ei, îi ajută să se simtă mai confortabil și susținuți. De asemenea, ar trebui să fiți gata să oferiți membrilor echipei libertatea și flexibilitatea de care au nevoie pentru a face față mai bine acestor vremuri incerte. În cele din urmă, încercați să facilitați socializarea informală și conexiunea între membrii echipei și să încurajați munca în echipă.

Oferiți un mediu de lucru virtual eficient

Pentru ca echipa dvs. să rămână angajată, motivată și productivă la locul de muncă, trebuie să știe că se poate baza pe un loc de muncă virtual structurat, cu toate instrumentele de care are nevoie. De la comunicare la gestionarea sarcinilor, oferiți instrumente profesionale și complete pentru echipa dvs. cu care să colaborați și să comunicați eficient.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Creșterea funcționării la distanță datorită coronavirusului a împins multe companii să înceapă să utilizeze servicii de conferință, dar apelarea la orice soluție de conferință nu este ideală, deoarece trebuie să o găsiți pe cea potrivită pentru dimensiunea și cerințele afacerii dvs.

Confidențialitate și securitate

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare la selectarea unui serviciu de conferință este securitatea. Asigurați-vă că nevoile de securitate sunt suficient de robuste pentru a asigura o protecție maximă și confidențialitate pentru întâlnirile dvs. virtuale.

Sursa foto: Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •