Cum a schimbat Covid-19 modul în care ne raportăm la angajare

Cum a schimbat Covid-19 modul in care ne raportam la angajare

Singura modalitate de a câștiga într-o lume post-Covid-19 este să te concentrezi neîncetat pe crearea celei mai bune echipe posibile. Acest lucru a fost întotdeauna important în perioadele de contracție economică și incertitudine în afaceri. Diferența este acum că beneficiile și riscurile nu au fost niciodată mai mari. Perturbările Covid-19, lipsa talentelor la cerere și tendințele conduse de mileniali vor forța o regândire permanentă a modului în care sunt structurate companiile.

Organizațiile care pot face mai mult cu mai puțin – atrăgând oameni mai competenți și angajându-i mai bine – vor vedea probabil îmbunătățiri masive ale productivității în comparație cu compania medie, unde 60 la sută din companie nu este angajată sau dezactivată activ, scrie entrepreneur.com.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Cele mai adaptabile organizații se gândesc la talent în același mod în care se gândesc la clientul lor ideal. Companiile cheltuiesc timp și bani semnificativi lucrând pentru a înțelege clienții pe care doresc să îi atragă și să găsească modalități de a ajunge la ei. Cea mai bună angajare posibilă pe care o poți face astăzi nu are nevoie de slujba pe care o oferi și nu va căuta compania ta să se vândă singuri.

Se așteaptă să fie căutați și vânduți. Orice companie care își tratează talentul ca mărfuri semnalizează întregii lumi că modelul lor de afaceri este depășit. Ei semnalează că întreprinderea lor nu este un loc în care viitorul va fi îmbunătățit.

Beneficiază în mod egal și clienții și angajații

Organizațiile care nu creează o cultură autentică, simbiotică și de încredere nu vor câștiga încrederea celui mai bun talent. Încrederea nu a fost niciodată mai importantă decât în ​​epoca Covid-19, deoarece fericirea oamenilor este la un nivel scăzut. Oamenii se confruntă cu incertitudinea economică și anxietatea legată de pandemie, ceea ce reprezintă o distragere naturală a eforturilor la locul de muncă.

Orice talent care nu este angajat nu va găsi o modalitate de a fi la fel de productiv precum erau înainte de Covid-19. Talentul care are încredere în angajatorul lor și crede în misiunea lui va găsi o modalitate de a-și maximiza productivitatea și de a-i ajuta pe angajatori să navigheze prin obstacolele de astăzi.

Câțiva pași imediați pe care îi poți face pentru a evalua capacitatea de a obține cel mai bun talent:

Amintește-ți o perioadă în care ai fost cel mai fericit cu slujba ta. Ai fi aflat vreodată despre posturile deschise ale companiei și te-ai fi dus acolo? Parcurge procesul de solicitare a unui loc de muncă la compania ta. Ești tratat ca și cum compania ar fi nerăbdătoare să aibă o conversație cu tine? Sau totul se simte precum o procedură plictisitoare și o incertitudine.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Aplică la un loc de muncă sub un alt nume și cu un CV fals la compania ta. Cât durează până când primești un răspuns care nu este automat? Notează cât durează înainte să afli dacă compania este sau nu interesată și cum te face să te simți comunicarea. Dacă acest lucru durează mai mult de trei zile – pierzi cel mai bun talent și te mulțumești cu oameni care nu vor da randament și nu sunt o achiziție bună.

Sursa foto: Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •