Cele mai mari greșeli de stil pe care bărbații le fac cu costumele lor

Cele mai mari greseli de stil pe care barbatii le fac cu costumele lor

Pentru foarte mulţi bărbaţi, a purta un costum e ca şi cum ar merge pe un câmp minat. Colin Hunter, CEO și cofondator al mărcii dedicate bărbaților Alton Lane, spune că una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face bărbații cu costumele lor este să complice lucrurile. El spune, de asemenea, că bărbații tind să nu investească în ei.

Lui Colin Hunter mereu i-au displăcut cumpărăturile şi astfel înțelege chinurile cu care se confruntă bărbații atunci când cumpără haine. De aceea, acesta a renunțat la funcția de consultant de management pentru a-și deschide propria companie de îmbrăcăminte „din perspectiva unui client căruia nu-i plac cumpărăturile”.

Alton Lane se află acum în cel de-al nouălea an de activitate și de-a lungul timpului a îmbrăcat clienți celebri, inclusiv pe foștii președinți George H.W. Bush și George W. Bush. Fiind o persoană care se ocupă în primul rând de costume pentru bărbați, Hunter este obișnuit cu nenumăratele greșeli pe care aceştia le fac când le poartă. Mai jos vă detaliem 2 cele mai mari greşeli pe care bărbatii le fac cu costumele lor, pentru a şti cum să le evitaţi.

  1. Nu complicaţi prea mult lucrurile.

„Le reamintim clienților noștri să păstreze lucrurile simple”, a spus Hunter. „Nu supraîncărcaţi tinuta cu accesorii şi nu combinați prea multe modele – cred că este o greșeală pe care mulţi oameni o fac.”

Potrivit lui Hunter, bărbații poartă deseori costume cu modele şi accesorii îndrăznețe, toată ţinuta devenind astfel copleşitoare.

„Dacă vreţi să aveți un element care să iasă în evidență, limitați-vă la unul”, a spus el. „Dacă aveți o cravată jucăuşa sau un buzunar creativ, purtaţi în rest o cămașă fără modele și un costum simplu. Este bine să aveți un stil care este subevaluat și care să vă facă să păreţi încrezători şi nu ca o caricatură.”

  1. Investiţi în voi.

Mulți bărbaţi pur și simplu nu îşi alocă suficient de mulţi bani lor înșiși, ceea ce pare ciudat dacă ar trebui să poarte costum în cele mai multe zile ale anului sau chiar şi doar pentru o ocazie specială, a spus Hunter. „Investiția în modul în care te prezinţi – în afara sănătății și a educației – este esențială pentru cariera şi pentru circumstanțele sociale”, a spus el.

Este importantă alegerea cu atenţie a unui costum de calitate, deoarece chiar dacă pe moment poate părea o mare cheltuială, aceasta este o investiţie bună care va rezista în timp. „Aş prefera să am un singur costum, dar frumos, decât patru costume care se vor strica rapid”, a spus el. Poți face ca acel costum să aibă o cursă lungă – dacă e stilul potrivit.

Hunter spune că bărbaţii ar trebui să își construiască garderoba în jurul unui costum bleumarin, datorită versatilității sale. „Un costum bleumarin este ceva ce poți purta cu orice ocazie, de la birou la un cocktail”, a spus el. „Când îl purtați ca un blazer cu o pereche de blugi, va arăta mai puțin ca un sacou. Şi, va ieși mai mult în evidenţă”.

Aşadar, dacă puteți, maximizați bugetul și investiți într-un costum albastru, frumos. Și nu îl stricaţi cu accesorii trăznite.

Sursa: Businessinsider.com

Foto: Pixabay

Citește și De ce toată lumea ar trebui să aibă la îndemână o fotografie profesională

  •  
  •  
  •  
  •  
  •