De ce toată lumea ar trebui să aibă la îndemână o fotografie profesională

De ce toata lumea ar trebui sa aiba la indemana o fotografie profesionala

În zilele noastre, fotografiile de profil spun cât o mie de cuvinte, ne reprezintă peste tot în mediul online şi, de cele mai multe ori sunt prima impresie, care încă contează mai ales în mediul de afaceri. Fie că eşti la început de carieră în antreprenoriat sau ai în spate ani buni de experienţă în muncă, o fotografie profesională este esenţială şi utilă în foarte multe situaţii.

Gândeşte-te doar la nenumăratele profiluri de social media pe care le-ai întâlnit, cu imagini neclare sau neadecvate ale profilului (sau mai rău, fară nicio fotografie!) De foarte multe ori, fotografia de profil şi ceea ce transmiţi prin ea, îi poate face pe cei care o văd să îşi dorească să lucreze cu tine sau nu. Până la urmă, dacă cineva nu poate face ceva atât de simplu precum o fotografie clară, cum ar mai putea inspira încredere să administreze proiecte cu impact regional sau bugete extrem de limitate?

O fotografie de profil bine realizată, poate fi utilă în foarte multe situații:

  • Pentru contul tău sau semnătura ta de e-mail
  • Pentru profilul de LinkedIn, Twitter, Facebook și Instagram
  • Pentru site-ul personal sau portofoliul tău
  • Pentru promovarea companiei tale sau a celei din care faci parte
  • Pentru interviuri sau conturarea profilului tău în conferinte şi alte evenimente
  • Pentru organigrama companiei, mai ales când lucrezi într-o echipă regională sau globală
  • Pentru întreaga viață profesională. Crede-mă, într-un anumit moment al carierei tale, vei dori să ai o fotografie profesională la îndemână.

Te-ai convins? Acum este momentul să îţi faci una. Și, vestea bună este că e foarte simplu.

Pasul 1: Alege o cămașă care îţi va spori încrederea în tine. Sfat: alege ceva simplu, minimalist, într-o culoare care să te flateze, evită modelele care ies în evidenţă, orice este prea sezonier și tot ce ai purta la o petrecere şi este nepotrivit pentru mediul de afaceri.

Pasul 2: Fă rost de cel mai nou telefon pe care îl poţi folosi, și de un prieten.

Pasul 3: Găseşte un fundal simplu, ideal ar fi să fie şi interesant. De exemplu, un perete vopsit într-o culoare luminoasă. Evită să pozezi în fața ferestrelor sau pe un fundal aglomerat (cum ar fi pe stradă), cu excepția cazului în care te pricepi foarte bine la editare.

Pasul 4: Zâmbeşte și fă poza. Apoi fă-o din nou. Fă o mulțime de fotografii pentru a putea alege preferata.

Pasul 5: Salveaz-o și folosește-o cât de des ai nevoie.

Desigur, poți face mai mulţi paşi pentru a avea un rezultat mai bun, utilizând o cameră foto, editând-o în Photoshop sau angajând pe cineva (aceasta poate fi o investiție foarte valoroasă, dacă crezi că vei avea des nevoie de o fotografie de profil), dar asta este esenţa.

Dar, indiferent ce faci, asigură-te că ai o fotografie bună la îndemână – și o actualizezi la fiecare doi ani. Te costă puțin pentru a o face și te va salva de la a căuta prin vechile albume din Facebook și a decupa acel pahar de vin roşu din mână atunci când datoria o cere.

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să utilizați tehnici de mindfulness pentru a crește creativitatea echipei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •