Innova Project Consulting susține mediul antreprenorial

Innova Project Consulting continua si in acest an organizarea de seminarii gratuite pentru raportarea non-financiara

Innova Project Consulting, una dintre puținele companii de consultanță din România cu experiență concretă în sustenabilitate, continuă și în acest an organizarea de seminarii gratuite pentru raportarea non-financiară, în perioada ianuarie – martie 2019. Întâlnirile, organizate la sediul companiilor, au o durată de trei ore și își propun să aducă la cunoștință reprezentanților din organizații care sunt cerințele legislative pe care trebuie să le aibă în vedere în 2019 și să îi ajute să înțeleagă etapele unui proces de raportare nefinanciară și cum pot fi maximizate beneficiile acestuia.

Această inițiativă vine în întâmpinarea mediului de business local, în contextul în care întreprinderile care sunt entități de interes public au obligația de a realiza rapoarte nefinanciare (sau de sustenabilitate), începând cu 2018, iar organizațiile cu peste 500 de angajați, din 2019. Documentele, care aduc informații generale despre performanța pe care au înregistrat-o, îmbunătățesc reputația acestora în rândul comunității, atrag noi clienți, investitori, duc la stabilirea de noi parteneriate și chiar pot penetra în lanțurile valorice ale unor companii multinaționale, care solicită un anumit nivel de performanță în dezvoltarea durabilă – pentru furnizorii lor.

Organizate încă din 2017 în companii din domenii diverse, precum petrol și gaze, bancar sau retail, seminariile gratuite nu doar explică în amănunt reprezentanților companiilor care sunt cerințele legislative, ci îi și ajută să înțeleagă care sunt etapele unui proces de raportare și standardele internaționale ce pot fi utilizate. Toate aceste informații sunt oferite aplicat, discuțiile fiind făcute pe exemple concrete de rapoarte.

Trainerii, totodată fondatori ai Innova Project Consulting – Mihaela Croitoru și Gaetano Casale –, au o vastă experiență în domeniul gestionării afacerilor și elaborarea strategiilor de dezvoltare durabilă.

“Un număr foarte mic de companii respectă legislația și publică rapoarte sau declarații nefinanciare. În același timp, marea majoritate a celor care se conformează nu o respectă în totalitate. Din acest motiv, beneficiarii – stakeholderii organizațiilor nu primesc informații cu adevărat utile despre companie, care să îi ajute să înțeleagă performanța reală a acesteia. Încă din 2017, seminariile sunt foarte bine primite, participanții având astfel prilejul să înțeleagă cât de complex este un proces de raportare, dar mai ales care sunt avantajele aduse de realizarea lor”, explică Gaetano Casale, asociat și director Innova Project Consulting.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •