Modalități prin care poți îmbunătăți dinamica echipei tale

Modalitati prin care poti imbunatati dinamica echipei tale

Fiecare afacere ar trebui să acorde prioritate construirii echipelor dinamice în cadrul organizațiilor lor. Atunci când echipele potrivite se reunesc, proiectele au mult mai multe șanse să se finalizeze eficient și cu rezultatele dorite. Dacă vrei să construiești o echipă și atribui roluri greșite angajaților, există o mai mare posibilitate să întâmpini probleme în timpul proiectelor.

La baza dinamicii echipei se află un grup care are o viziune comună. Membrii echipei ar trebui să aibă un scop final clar și să înțeleagă în mod consecvent rolul lor în cadrul grupului.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Dinamica echipei este de asemenea importantă, în special pentru acele grupuri care lucrează practic. Conform unui studiu publicat de Universitatea din Warwick, dinamica echipei pentru echipele virtuale este optimizată atunci când există roluri stabilite pentru fiecare membru al echipei, scrie business.com.

Munca în echipă este esențială, dar nu este întotdeauna ușor să stabilim o relație pozitivă și un flux de muncă între angajați.

Iată câteva modalități de îmbunătățire a dinamicii echipei.

1. Cunoaște-ți echipa și asigură-te că membrii ei se cunosc reciproc

Gândește-te la o echipă de sport . Angajații tăi sunt ca jucătorii de pe un teren de fotbal sau un teren de baschet, fiecare cu propriul set de abilități, care lucrează împreună pentru a atinge un scop comun. Dar, ca lider al lor, la fel ca un antrenor, trebuie să înțelegi fiecare persoană și talentele și interesele ei.

„Joaca pe punctele forte și punctele slabe ale persoanelor este o modalitate foarte buna de a construi coeziunea intre membri”, a declarat Akiva Leyton, COO de la Falcon Marketing LLC. „Mai mult decât atât, dacă puteți încorpora gusturile și nemulțumirile persoanelor și le permiteți să lucreze la sarcini care îi interesează, îmbunătățirea productivității este enormă”.

Recunoașterea punctelor tari și a punctelor slabe ale fiecărui angajat ar putea preveni, de asemenea, conflictul dintre angajați. Când un angajat este deosebit de talentat la ceva, ei ar putea presupune că toți ceilalți din echipa lor sunt la fel de pricepuți, fără să-și dea seama că dețin o abilitate pe care ceilalți nu o au, a spus Anne Brackett, ofițer principal de angajare la Universitatea Strengths. Acest mod de gândire cu o singură cale poate fi periculos pentru echipe.

„Modul în care oamenii văd, gândesc și interacționează cu lumea este puternic influențat de setul lor de talente”, a spus Brackett. „Spuneți că aveți un angajat talentat la crearea de rețele și conectarea oamenilor. Acea persoană își va privi colegii și proiectele într-un mod mult diferit de cineva care este mai talentat și mai priceput să analizeze informațiile. Ambele pot fi beneficii imense pentru echipă în moduri diferite, dar, din cauza modului în care văd lumea, ar putea de asemenea cauza conflicte și animozități. „

Este important să recunoaștem contribuțiile individuale ale fiecărui angajat și să ne asigurăm că fiecare coechipier este conștient de puterile și abilitățile colegilor lor. Acceptarea și aprecierea diferențelor ajută la construirea unei echipe puternice.

„Diversitatea nu se referă doar la rasă sau religie”, a spus Brackett. „Diversitatea gândirii este la fel de importantă. Atunci când echipele încep să învețe despre valoarea a ceea ce fiecare membru aduce în grup, înțeleg mai bine de unde provin conflictele și, mai important, cum să le rezolve.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •