Antreprenorii, formație cu un singur membru

Deși avantajele unui business de dimensiuni mici par o melodie care ne încântă urechile, antreprenoriatul vine și cu o serie de provocări.

O afacere mică poate aduce numeroase beneficii. Conform unui studiu realizat de Constant Contact Inc, 30% dintre proprietarii de afaceri mici spun că cele mai mari avantaje sunt libertatea de a încerca lucruri noi și de a face greșeli. Alte beneficii enumerate sunt posibilitatea de a-și controla propriul destin, pentru 29% dintre respondenți, sau a fi factorul de decizie, pentru 19% dintre respondenți.

Citește și Sfaturi pentru antreprenori, de la liderii de business de succes

Din perspectiva provocărilor, 43% din aproape 800 de respondenți spun că sunt nevoiți să ”îmbrace” mai multe roluri – manager, marketer, PR-ist, iar acest schimb de roluri este cea mai dificilă parte din conducerea unei afaceri de mici dimensiuni. Totodată, principala preocupare o reprezintă găsirea de clienți noi.

Despre beneficiile, provocările sau modul în care investesc timp antreprenorii puteți afla mai multe în infograficul de mai jos, realizat de dmnews.com:

(Foto: lifehacker.com)