Cum arată echipele “out of the box” și ce beneficii aduc ele organizației

Piata muncii s-a schimbat si, odata cu ea, si modul in care sunt create echipele

Ca manager, știi foarte bine că de modul în care se construiește și funcționează o echipă depind rezultatele și profitul oricărei organizații, indiferent de mărimea sau domeniul său de activitate. De aceea, transformarea unui grup de angajați într-o echipă presupune timp și energie.

Însă primul pas în acest process este găsirea răspunsului potrivit la întrebarea: “De ce fel de echipă am nevoie?”

Alegerea tipului de echipe care s-ar potrivi organizației tale trebuie să corespundă cu obiectivele pe care vrei să le obții. De aceea, s-ar putea ca variantele luate în considerare să necesite o perspectivă diferită asupra modului în care te-ai uitat până acum la o echipă. De altfel, studiile arată că 97% dintre angajați consideră că de viziunea comună și înțelegerea comună a echipei depinde succesul unui proiect. Așadar, echipa este unul dintre cele mai importante ingrediente ale succesului.

Tipurile de echipe care susțin organizația modernă “out of the box”

Știm că piața muncii s-a schimbat și, odată cu ea, și modul în care sunt create echipele. Noua generație este mult mai motivată de independență, echilibru în muncă și flexibilitate. În contextul acesta, te poți afla fie în situația de a analiza imaginea de ansamblu a organizației, fie în aceea de a te gândi la creativitate și inovație.

J.F. Kennedy spunea că “a fi conform” este închisoarea libertății și inamicul creativității, iar generația de azi categoric nu este caracterizată de conformitate!

Hai să analizăm câteva tipuri de echipe care au ieșit în afara tiparelor clasice, dar care, dacă sunt gestionate adecvat, pot conduce la performanță organizațională, inovație și evoluție.

Echipa self-directed / auto-condusă: este tipul de grup puternic care se motivează și se conduce singur în adevăratul sens al cuvântului, fără autoritate superioară sau supervizare.