Cum să îți pregătești afacerea pentru o lume 5G

Cum sa iti pregatesti afacerea pentru o lume 5G

A sosit era 5G. Deși poate părea cam devreme să îți achiziționezi un telefon 5G,  marile companii de transport, precum Verizon, și-au schimbat deja rețelele 5G într-o serie de orașe americane, inclusiv New York Detroit și Atlanta. Tehnologia oferă oportunități uriașe, în special pentru start-up-uri.

De exemplu: dacă voiai să conectezi 10 dispozitive la internet acum câțiva ani, aveai nevoie de un router. Dar organizațiile pe scară largă, cu sute sau mii de terminale, au trebuit să investească bani serioși în tehnologie de rețea sofisticată pentru a-și susține nevoile rețelei. Pe viitor, 5G elimină această problemă. Nu necesită un router și turnurile pot gestiona un milion de dispozitive pe o rază de un kilometru pătrat.

Citește și: Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Cum să îți pregătești afacerea pentru o lume 5G

Dezvoltarea tehnologiei 5G este similară cu invenția motorului cu ardere internă. Modifică regulile jocului, iar scăderea masivă a latenței și creșterea lățimii de bandă vor face posibile noi modele de afaceri. Mai multe prelucrări se vor întâmpla în cloud decât la nivel de dispozitiv, reducând exponențial costurile software și hardware. Și prin eliberarea capătului inferior al spectrului electronic, 5G va facilita construirea unei rețele masive de dispozitive conectate la IoT, scrie business.com.

Oportunitatea companiilor de telecomunicații de a valorifica piața 5G este evidentă și se mișcă rapid pentru a-și extinde rețelele și a pregăti personalul pentru schimbări. De exemplu, FCC lucrează cu Alianța Națională de Siguranță Wireless pentru a instrui cei 20.000 de lucrători calificați pe care îi va angaja pentru a menține turnurile.

Pe de altă parte, companiile care produc routere și furnizează servicii de internet prin cablu se vor confrunta cu unele lupte, dar asta nu înseamnă că toate ușile le vor fi închise.

Startup-urile trebuie să se pregătească dacă vor să profite de toate beneficiile revoluției 5G și trebuie să înceapă acum.

Inovația trebuie să facă partă din cultura companiei

Unsprezece milioane de oameni vor folosi smartphone-uri 5G în întreaga lume până la sfârșitul anului 2019, potrivit cercetărilor de la Statista, o cifră care se așteaptă să ajungă la 627 de milioane până în 2022. Aceasta este o creștere de 57 de ori pe durata a trei ani și viteza amețitoare a acestei schimbări înseamnă că angajații vor avea nevoie de sprijin solid pentru a se adapta.

Citește și: 6 tendințe în tehnologie pentru 2019

Schemele de formare și strategiile clare de comunicare sunt vitale pentru ca toată lumea să fie pusă în temă cu privire la noua tehnologie. Liderii de afaceri nu pot presupune că toată lumea va înțelege ce înseamnă 5G pentru companie. Ei trebuie să facă din inovație o parte a culturii companiei pentru a se asigura că toată lumea înțelege.

Pune pe toată lumea în temă

Fiecare aspect al unei afaceri va fi afectat de 5G. O mulțime de piese mobile vor trebui să fie coordonate, iar sistemele vechi de gestionare și modalitățile de a face lucrurile ar trebui să fie abandonate pentru a face companiile mai agile. Audi a început deja să lucreze în această filozofie folosind Wi-Fi pentru a conecta roboții pe linia sa de asamblare, dar a început de asemenea să testeze 5G și se așteaptă să-l deruleze prin operațiunile sale germane în anii următori.

Companiile din alte industrii pot învăța și din acest exemplu. Acestea ar trebui să stabilească procesele care să le permită să aibă un succes al tehnologiei 5G și să se asigure că fiecare departament se adaptează ca răspuns.

Deschide noi canale pentru asistența angajaților

Potrivit cercetărilor lui Korn Ferry, se așteaptă ca cererea forței de muncă calificată din întreaga lume să depășească oferta cu peste 85,2 milioane de persoane până în anul 2030. Liderii companiei trebuie să-și sprijine angajații pentru a se asigura că nu suferă consecințele acestei deficiențe.

Citește și: Noile tehnologii vor afecta anual între 5 și 10% din locurile de muncă din fiecare companie

Întotdeauna va exista un timp învățare pentru angajați care se adaptează la noile tehnologii și procese din afaceri. Sprijinul structurat înainte, în timpul și după schimbare va asigura păstrarea motivației angajaților, deoarece tehnologia 5G își face debutul. Amazon, de exemplu, recalifică o treime din angajații săi pentru a-i ajuta să învețe automatizare și 5G, în cele din urmă pregătindu-i pentru calea viitorului.

Reține, de asemenea, că formarea este o parte a schimbării, însă angajații trebuie să se simtă colaboratori, nu studenți. Au nevoie de oportunități pentru a oferi feedback și pentru a ajuta la modelarea procesului.

Adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G va transforma lumea afacerilor în următorii trei-patru ani, astfel încât companiile care doresc să experimenteze beneficiile trebuie să se pregătească acum. Viitorul, în cazul 5G, depinde de prezent.

Citește și: 8 mega tendinţe globale în noile tehnologii

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •