6 tendințe în tehnologie pentru 2019

6 tendinte in tehnologie pentru 2019

În 2019, companiile vor dori să utilizeze mai eficient datele din cadrul organizațiilor, păstrând tendința din 2018. Optimizarea și gestionarea mediilor multicloud a constituit o prioritate pentru multe companii anul trecut, ca și necesitatea integrării securității la un nivel de bază. Niciuna dintre aceste tendințe nu va dispărea în 2019 și vom asista la un mix interesant între „evoluție” – extinderea și dezvoltarea tendințelor deja în desfășurare – și „revoluție” – cerințe în permanentă schimbare, care obligă organizațiile să adopte digitizarea și noile tehnologii, cu o viteză mai mare.

Tendințele tehnologice pentru acest an:

1.AI-ML vor deveni ceva „cotidian”

AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning) au progresat rapid în ultimii ani. Inovațiile AI-ML au rezolvat probleme care existau de mult timp, ducând la convingerea că aceste tehnologii pot reprezenta o soluție pentru multe provocări. Aplicațiile consumer cu vizibilitate mare, cum ar fi mașinile fără șofer și roboții digitali „asemănători oamenilor”, au captat imaginația publicului. Acest entuziasm este totuși doar parțial justificat, deoarece companiile încă învață de ce anume este nevoie pentru a adopta AI-ML.

Cisco utilizează AI și ML pentru a rezolva probleme reale cu o abordare pragmatică. De exemplu, analizează volume uriașe de date din rețea, identifică și blochează amenințări de securitate sau asigură fluxuri de lucru fără întreruperi. Cisco DNA Analytics poate extrage date anonime din rețelele clienților, identifică tipare și oferă statistici. Sunt obținute astfel economii de costuri cu operarea rețelei, iar securitatea este mult îmbunătățită. Encrypted Traffic Analytics de la Cisco utilizează Machine Learning pentru a găsi programe malware în traficul criptat fără a-l decripta, o premieră în industrie. Vom asista la evoluții interesante și rapide în AI-ML în 2019.

2. Internetul se extinde în moduri pe care nu ni le-am fi putut imagina

Potrivit celui mai recent raport Cisco Visual Networking Index (VNI), în 2022 va fi generat mai mult trafic IP decât în cei 32 de ani de la lansarea internetului.

Până în 2022, 60% din populația globală va utiliza internetul, dar noii utilizatori vor fi întâmpinați de un internet complet diferit – unul care conectează oamenii prin intermediul dispozitivelor purtabile, aparatelor de uz casnic și al vehiculelor automatizate. Peste 28 de miliarde de dispozitive și conexiuni vor fi online, iar mai mult de 50% dintre acestea vor fi machine-to-machine (M2M).

3. De la ultra-HD, la video live și VR, creșterea video necesită tot mai multă lățime de bandă

Până în 2022, conținutul video va reprezenta 82% din totalul traficului IP. Zona de „live video” este estimată să crească de 15 ori în perioada 2017-2022 și va reprezenta 17% din totalul traficului video pe Internet.

De asemenea, traficul VR (realitate virtuală – VR) și AR (realitate augmentată – AR) va crește, deoarece tot mai mulți consumatori și companii utilizează aceste tehnologii. Traficul asociat cu aplicațiile de VR și AR va crește de 12 ori în următorii cinci ani. În acest an, vom vedea o adopție sporită a VR în afaceri, de la demo-uri și „test drives” virtuale, la evaluări online de produse și imobiliare.

Citește și Softurile bazate pe inteligență conversațională (Siri, Alexa) redefinesc modul în care vom face cumpărături în viitor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •