Cum să vă instruiți angajații pentru muncă de la distanță

Cum sa va instruiti angajatii pentru munca de la distanta

Dintre toate consecințele pe care COVID-19 le va avea asupra peisajului de afaceri, munca la distanță se simte ca una dintre cele mai mari provocări. Pe măsură ce avansăm, unele companii au înțeles că lucrul de acasă va face parte din noul normal, așa că au investit în instrumentele și platformele adecvate, precum și în sesiunile de instruire, pentru forța de muncă. Având în vedere toate lucrurile, mulți dintre ei au reușit o schimbare  masivă.

Bineînțeles, nu este vorba doar de adoptarea tehnologiei – având în vedere natura dinamică a muncii la distanță, formarea continuă este mai importantă ca niciodată. Menținerea angajaților la curent cu cele mai recente procese și practici digitale este esențială pentru eficiența la distanță. Cu toate acestea, o mulțime de companii nu reușesc să dezvolte un program solid de formare la distanță care să le permită să valorifice mai bine potențialul forței de muncă, scrie business.com.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Câteva modalități încercate de a vă instrui colaboratorii și de a-i ajuta să performeze la maxim.

1. Alegeți subiecte relevante

Ați fi surprins de cât de multe programe de formare corporativă abordează subiecte care nu sunt esențiale. Unele sesiuni de instruire includ angajați care nu vor beneficia de subiectul abordat. Toate acestea duc la un efort în van, în care majoritatea participanților ajung să piardă timp prețios care ar putea fi folosit mai bine.

Alegerea subiectelor care sunt relevante pentru forța de muncă este esențială, la fel ca și invitarea doar a membrilor corespunzători ai echipei la sesiunile de instruire. Întrucât pe cine invitați să participe va depinde în principal de subiectele pe care le alegeți, haideți să examinăm ce puteți face pentru a selecta subiecte mai bune pentru programul dvs. de formare.

În primul rând, ar trebui să luați în considerare cei trei factori principali care definesc dacă un subiect este potrivit pentru formarea unei echipe la distanță. Astfel, subiectul trebuie să fie:

  • Nou: ceea ce alegeți să predați trebuie să ofere valoare; în caz contrar, nu merită timpul
  • Aplicabil: angajații dvs. trebuie să obțină informații utile din subiectul pe care îl pot aplica sarcinilor lor zilnice.
  • Învățabil într-un cadru online: vor exista unele lucruri care beneficiază cel mai mult de formarea personală; luați în considerare dacă subiectul este propice predării online înainte de a alege un subiect.

Unele dintre subiectele pe care le știu funcționează bine în sesiunile de formare la distanță includ instruirea software, marketingul digital, managementul proiectelor și serviciul pentru clienți. Desigur, există mai multe subiecte din care puteți alege.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

2. Gândiți-vă la formatul lecției

Dacă ați participat la mai mult de câteva sesiuni de antrenament, atunci cu siguranță le-ați întâlnit pe vremea când cineva doar vorbea ore în șir. Sau probabil ați participat la o prezentare în care antrenorul citește diapozitivele. Ambele sunt greșeli majore pentru orice lecție, deoarece vă vor plictisi forța de muncă.

Dacă comparați acele sesiuni de instruire online cu formarea personală, formarea personală se bazează adesea pe mai mult decât să vorbiți și să faceți diapozitive: acele lecții folosesc activități de grup, videoclipuri,  întrebări și multe altele Antrenamentul dvs. de la distanță ar trebui să conțină unele dintre aceste elemente sau, cel puțin, un fel de interactivitate pentru a împiedica plictiseala participanților.

Cu alte cuvinte, sesiunile de antrenament ar trebui să includă aspecte auditive, vizuale și kinestezice pentru a îi menține pe toți implicați. Pe măsură ce progresați cu planul dvs. de formare, veți putea să vă ajustați în funcție de feedback-ul de la forța de muncă.

3. Mizați pe instrumentele adecvate

Alegerea subiectului potrivit și utilizarea formatului adecvat sunt esențiale, dar nu suficiente. De asemenea, trebuie să vă gândiți la tehnologiile care vă pot ajuta să stimulați atât subiectul, cât și formatul pentru a obține un curs complet

Astăzi, o mulțime de oameni cred că formarea la distanță este doar despre utilizarea Zoom sau Meet. În timp ce software-ul de videoconferință se află, evident, la baza antrenamentului la distanță, este departe de a fi singurul instrument care poate funcționa pentru lecțiile de antrenament.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

De exemplu, puteți utiliza acele aplicații de videoconferință pentru o lecție și apoi puteți utiliza Google Classroom pentru a furniza materiale de lectură și videoclipuri. Puteți utiliza sondaje Zoom pentru a include o notă mai interactivă la o anumită lecție. Sau puteți angaja un sistem de management al învățării care include jocuri, sondaje, evaluări, lecții structurate și multe altele.

Sursa foto: Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •