Finanțare de 200.000 de dolari de la Google pentru programe de siguranță online în România

Cum sa va mutati rapid afacerea in online

Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, va acorda o finanțare de 200.000 de dolari către organizația Adfaber, un ONG din România a cărei misiune este încurajarea programării, educației digitale și susținerea adopției tehnologiei în rândul copiilor. Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranță online și activități conexe pentru profesori și copii, cu scopul de a ajuta elevii români să devină cetățeni online conștienți și responsabili.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

Proiectul finanțat de Google.org și dezvoltat de Adfaber se va derula timp de un an. Adfaber va realiza și oferi copiilor (cu vârste între 7 și 15 ani) programe educaționale despre siguranța online, prin formarea profesorilor și sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi. Adfaber va furniza materialele educaționale și suportul pedagogic. Acestea includ:

  • scenarii de lecție
  • training online
  • cursuri de pregătire față în față cu profesorii

„Sunt o serie de întrebări despre siguranța online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deși în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor și elevilor în siguranță online și ce înseamnă să fii un cetățean digital responsabil. Suntem onorați și norocoși să colaborăm în următoarele luni cu profesori, părinți și elevi pentru a implementa în România unul dintre cel mai importante programe de siguranță online dedicate copiilor”, spune Alin Chiriac, fondator Adfaber

„Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranță și încredere. Prin acest grant vrem să susținem programele și ateliere coordonate de Adfaber și, împreună cu profesori și părinți, să încurajăm elevii să devină cetățeni online responsabili”, a meționat Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

Adfaber este o organizație non-profit, concentrată pe proiecte de educație și sănătate. Programele lor ajută comunitățile să crească cu ajutorul tehnologiei, pregătindu-i pe membrii lor în a utiliza tehnologia pentru o viață mai bună. Beneficiarii acestor programe sunt atât tineri sau oameni care înțeleg beneficiile și oportunitățile aduse de tehnologie, precum și grupuri considerate vulnerabile la schimbările generate de tehnologie.

Google.org este o organizație subsidiară a Google ce se ocupă de proiecte filantropice, o organizație ce direcționează resurse Google către organizații non-profit inovatoare, care își doresc să creeze o lume care să funcționeze pentru toată lumea. Google.org investește resurse pentru a soluționa probleme umane complexe și a se asigura că toată lumea poate fi parte din economia digitală.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •