Începând cu luna octombrie 2016, s-a lansat cea mai mare bază de date de jurisprudență din România. Cu o investiție de 50.000 Euro, JURIO înglobează un motor de căutare care permite identificarea mult mai exactă a noțiunilor juridice căutate. Astfel, avocații consultanți și pledanți, dar și persoanele fizice interesate, vor economisi timp și vor ajunge rapid la cel mai bun rezultat.
„JURIO s-a născut dintr-o nevoie reală a avocaților de a scurta timpul dedicat muncii de cercetare care este, de cele mai multe ori, nefacturabil. Acesta este și motivul pentru care prevedem că până la anul să atingem aproximativ 20% din numărul total de avocați înscriși în barourile din toată țara”, a declarat Ana-Maria Udriște, Fondator JURIO.
„Fiind eu insămi avocat, știu cât de mult se lucrează cu jurisprudența, atât pe partea de litigii, cât și pe parte de consultanță. Pentru noi, este foarte important să știm cum interpretează instanțele și autoritățile legea. Am ajuns să accesăm zeci de site-uri și să deschidem sute de documente, pentru că ori nu există un motor de căutare, ori cele care există nu sunt eficiente. JURIO rezolvă aceste probleme reunind într-un singur loc toate hotărârile de la instanțe și autorități și facilitând funcția de căutare între ele”, a adăugat Ana-Maria Udriște.
În JURIO, se regăsesc peste cinci milioane de hotărâri judecătorești, de la nivelul tuturor instanțelor (inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție), aproximativ 50.000 de hotărâri ale ANAF, peste 12.000 hotărâri ale CNSC și peste 1.200 decizii ale Consiliului Concurenței. JURIO devine astfel primul portal din România care reunește o bază atât de mare de hotărâri și decizii atât de la instanțele judecătorești, cât și de la autoritățile publice.
Pe lângă numărul mare de documente puse la dispoziție, JURIO vine în ajutorul specialiștilor cu un motor avansat de căutare. Filtrarea rezultatelor se poate face după criterii variate (instanțe, stadiu, obiect, soluție, an etc.), în timp real, programul permițând și selectarea multiplă (mai mulți ani, mai multe instanțe etc), totul pentru a ușura munca de cercetare.
Citeşte şi Baza de date: sursă de profit!