Sheryl Connelly deține o funcție impresionantă în cadrul Ford. Ea prezice viitorul companiei, ea este persoana care trebuie să aibă mereu în vedere cele mai noi trenduri, să asigure că brandul este flexibil la schimbări și să încerce să aibă o imagine cât mai clară asupra modului în care vor arăta lucrurile și peste zece ani de acum încolo.
Într-un interviu acordat site-ului Fastcompany.com, Sheryl a vorbit despre profesia sa, dar și despre necesitatea companiei Ford de a avea un astfel de om în echipă.
Sheryl și-a dorit să fie artistă, dar și-a dat seama că o astfel de activitate nu îi va da siguranță materială. Prin urmare, a terminat un liceu cu specific economic, o facultate de drept și a finalizat și un MBA. A ajuns la Ford pe un post de vânzare de mașini către dealeri. După 18 ani de activitate în această zonă, Sheryl a decis să intre în echipa care se ocupa de trenduri.
Întrebată de ce Ford avea nevoie de un futurist propriu, Sheryl a explicat că este nevoie de 36 de luni de muncă pentru a putea scoate un produs nou pentru care compania trebuie să fie sigură că face ceea ce trebuie.
Munca ei presupune să identifice niște trenduri de care alte departamente vor trebui să țină cont. Sheryl le oferă sugestii. Job-ul lui Connelly este de două ori mai dificil, acum, în urma recesiunii. Compania Ford a fost nevoită să facă o serie de reduceri de personal, iar cei care au rămas trebuie să muncească mai mult. Prin urmare, angajații nu mai sunt la fel de atenți ca înainte la ceea ce înseamnă trenduri, iar Sheryl trebuie să fie de două ori mai precaută în a identifica rapid cele mai noi schimbări ale pieței.
În calitate de futurist, Sheryl le-a dat, în cadrul interviului, și un sfat important companiilor: să nu se teamă de viitor. Mereu vor exista lucruri imprevizibile pe care nici o afacere nu va reuși să le resolve cu temeri.
Sheryl a contribuit şi la punerea la punct a unui catalog anual de trenduri marca Ford. Iată câteva dintre trendurile identificate de specialiștii companiei:
- La nivel global, 66% dintre adulți sunt de acord că simt o legătură mai puternică pentru un brand atunci când ajung să cumpere direct de la reprezența acestuia;
- 62% dintre adulți, la nivel global, încep să aibă o părere mai bună despre ei atunci când împărtășesc ceva pe rețelele de socializare, iar oamenii reacționează pozitiv la postări;
- În cazul americanilor, un trend identificat este cel al pasiunii pentru brandurile cu istorie. Americanii tind să aprecieze mai mult acele produse care au fost prezente mult timp în viața lor.