Trei moduri de a îți dezvolta creativitatea

Trei moduri de a iti dezvolta creativitatea

Să creezi ceva din nimic nu este simplu. Inspirația, perspectiva, motivația și instrumentele potrivite sunt toate elementele critice ale creativității. Să ai exact o combinație corectă dintre toate aceste lucruri, la momentul perfect, nu este întotdeauna ușor de obținut.

Veste bună: Există strategii pe care le putem folosi pentru a ne simți creativi și pentru a ne asigura că suntem pregătiți să construim orice.

Luați în considerare următoarele sfaturi pentru dezvoltarea strălucirii creative interioare:

1. Pentru a dezvolta creativitate, mișcați-vă

Statul la biroul dvs. în fața unui ecran pe tot parcursul zilei nu este, de obicei, cel mai eficient lucru care să te ajute să construiești idei, gândire creativă sau strategii de rezolvare a problemelor. Unul dintre cele mai bune moduri de a face ca ideile creative să curgă este să vă ridicați și să vă mișcați.

Studiile au arătat că îndepărtarea de locul de muncă și mersul pe jos stimulează căile neurologice și fiziologice care duc la gândirea creativă și rezolvarea problemelor. Se pare că este o strategie simplă folosită de mulți dintre cei mai importanți inovatori, vizionari și creatori din lume. Uneori trebuie să faceți o pauză și să vă clarificați mintea pentru a face loc ideilor bune.

2. Căutați noi experiențe

Într-o anumită măsură, suntem cu toții creaturi obișnuite. Dar dacă sunteți blocați în aceleași rutine, făcând aceleași lucruri mereu și mereu, nu mai este suficient spațiu pentru gândire diferită.

Cu cât mai multe și mai variate sunt datele noastre (locurile pe care le vedem, oamenii cu care vorbim, mass-media cu care ne angajăm etc.), cu cât producțiile noastre (creativitatea) pot evolua mai mult. Cu alte cuvinte, mergeți în vacanța pe care o visați. Citiți cărți. Începeți o conversație cu vecinul sau colegul cu care nu ați mai vorbit până acum. Dacă aveți timp, încercați să învățați o nouă limbă.

Studiile au sugerat chiar că jocurile video pot ajuta oamenii să devină mai creativi în sarcinile și proiectele lor.

Inspirația poate veni din cele mai puțin probabile surse, astfel încât sporirea interacțiunilor va crește șansele dvs. de a veni cu ceva ce nu v-ați imaginat niciodată înainte.

3. Când este timpul să lucrați, atenuați distragerile

Majoritatea reclamelor se străduiesc să obțină ceea ce se numește o stare de flux, cunoscut mai des ca „a fi în zonă”. Este o perioadă de gândire și concentrare intensă atunci când o creație își face simțită prezența – complet scufundată în orice proiect pe care lucrează .

Pentru a atenua distragerile în zonă, începeți prin a dezactiva notificările pe telefon și pe laptop. Un telefon care în permanență scoate sunete nu se potrivește deloc în peisajul eforturilor privind concentrarea de a obține o muncă extrem de creativă. Încearcați să găsiți un loc liniștit, departe de sunete asemănătoare – evitați cafenele, conversațiile casual, copii care fac gălăgie, televizor, radio, etc.

Apoi, faceți tot ce vă propuneți pentru a obține creativitate maximă. În funcție de tipul de muncă pe care o faceți, cercetătorii au spus că un anumit nivel de zgomot poate ajuta la stimularea creativității. Când scrieți, de exemplu, muzica electronică sau clasică vă poate ajuta să vă mențineți în această stare de flux. În schimb, o melodie cu versuri ar putea să vă distragă atenția.

Ideile au valoare numai atunci când sunt puse în acțiune. Pentru realiza gândirea la întregul potențial, pregătiți-vă pentru acea stare de flux creativ de la care se modelează cele mai bune idei și execuția acestor idei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •