Cum poți stimula creativitatea la locul de muncă

creativitate

După 150 de ani de studii pe subiectul ”creativitate”, secretele declanșării acesteia în oameni încă rămân necunoscute. Dar asta nu înseamnă că nu putem influența, măcar și parțial, măsura în care ne-am obișnuit să gândim ”în afara cutiei”și că nu putem să devenim puțin mai spontani decât ne este natural.

Încercarea constantă de a debloca creativitatea a dus la multe contradicții. În trecut, brainstormingul părea să fie singura modalitate de a genera idei mărețe, scrie Inc.com. Ulterior, unele voci au argumentat că, de fapt, acesta generează mai puține idei bune decât alte metode. Nici restul stimulentelor precum meditația, alergarea, nootropicele nu s-au dovedit mai eficiente.

Un alt punct de vedere prezentat recent ne invită să abordăm lucrurile din altă perspectivă: cea a creării unui mediu propice oamenilor creativi, mutând focusul de pe stimularea creativității pe crearea unui spațiu în care ea să se poată manifesta nestingherită, căutând să răspundem la întrebarea: ce îi motivează pe oameni să fie creativi și nu cum îi facem să fie creativi.

Citește și: De câtă creativitate avem de fapt nevoie?

Una dintre motivațiile principale ale oamenilor în carieră și în urmărirea continuă a scopurilor este nevoia de a fi diferit, nevoia de a lăsa ceva în urmă prin intermediul succesului personal. Astfel, dorința de a fi creativ se naște din nevoia de a ne simți nemuritori, unici și din dorința ca lumea să își amintească de contribuția adusă de noi omenirii.

De la creativitate la grup

La aceasta se adaugă și o a doua nevoie, cea de a fi incluși. Așa cum ne place ideea de a fi unici, ne dorim și să simțim că aparținem unui grup. Unele studii au demonstrat că în grupurile mari suntem mai puțin creativi pentru că, involuntar, încercăm să ne integrăm eforturile ca membri ai unui grup, nu ca entități individuale. În brainstorming, grupul devine cel important, nu individul, ceea ce face ca aceste ședințe să fie de fapt limitative.

În opinia unor specialiști, aceste două nevoi care, practic, ne trag în două direcții diametral opuse, generează un paradox care poate fi rezolvat permițând oamenilor să gândească individual și oferindu-le spațiul necesar pentru a se manifesta în ritmul și felul lor. Liderii, în special, trebuie să își tempereze nevoia de a fi în permanență în control pentru a reduce nivelul de stres din birou și pentru a încuraja oamenii să vorbească și să genereze idei bune.

Citește și: Cât de importantă este creativitatea în business?

Multe companii le cer angajaților lor să fie creativi, dar ei inhibă acest lucru în oameni nerespectând procesul în sine. O componentă vitală a procesului este să arăți și să demonstrezi că pui o mare valoare pe creativitate și că iei ideile lor în serios.