High-tech, noua „estetică” în amenajarea biroului

Având în vedere faptul că era digitală a pus stăpânire pe toate aspectele vieții cotidiene, inclusiv în aria amenajărilor interioare, Techno Office, unul dintre principalii jucători ai  pieţei locale de furnizori de soluții pentru amenajarea spațiilor de birouri, oferă câteva sfaturi utile în alegerea echipamentelor office  care să transforme un birou în unul high-tech. 

“Caracterul decorativ al obiectelor este în declin, acestea devenind din ce în ce mai ‘deștepte’, la fel și utilizatorii lor. Dacă acum 200 de ani valoarea unui scaun era desăvârșită prin sculpturi migăloase, inserții de fildeș ori pietre rare, astăzi, valoarea și plăcerea unui scaun vine din beneficiile reale pe care le oferă: nivelul de confort, durabilitatea. Iar această nouă estetică depășește nivelul de percepție al ochiului, ține de o gândire nouă”, a declarat Mircea Ilas, designer Techno Office.

Astfel, reprezentantul companiei susține că inteligența echipamentelor este astăzi mai apreciată ca oricând, iar companiile se aliniază la cerințele digitale optând pentru piese de mobiler și accesorii special adaptate echipamentelor tehnologice. Printre acestea se numără mese pentru săli de conferință special concepute pentru încadrarea laptopurilor, birouri tip stand-up sau scaune prevăzute cu sisteme de sunet surround, utile pentru conferințele video.

Citește și: Studiu: Birourile de tip open-space nu aduc beneficii

Potrivit Iulianei Carata, General Manager al Techno Office, cel mai atractiv aspect al unui produs este un preț rezonabil, următorul criteriu de achiziție fiind reprezentat de specificațiile tehnice ale modelului ales.

 

”Trebuie să reflectăm mai atent asupra prețurilor pentru a înțelege calitățile la care renunțăm alegând un produs mai ieftin, iar inteligența investită în acest proces va rezulta în selectarea unor produse corecte din punct de vedere ale raportului calitate-preț”, a continuat Iuliana Carata.

 

Nu în ultimul rând, reprezentanţii companiei afirmă că fiecare produs ales trebuie să corespundă nu doar nevoilor utilizatorilor, ci și culturii organizaționale a companiei. Astfel, orice amenajare interioară trebuie să țină cont de diferențele fizice și culturale ale angajaților, precum și de universul cultural promovat de organizația respectivă.