Trucuri prin care să îți sporești productivitatea dacă lucrezi de acasă

trucuri prin care sa iti sporesti productivitatea

Lucrul la distanță are avantajele sale, dar vine cu o mulțume de factori de distragere a atenției la pachet. Încearcă aceste trucuri prin care îți sporești productivitatea atunci când lucrezi de acasă.

Potrivit unui sondaj Gallup, 31% dintre oameni lucrează de acasă cinci zile pe săptămână, iar 43% au raportat că lucrează de acasă uneori.

Vestea bună este că mai mulți oameni lucrează de acasă decât oricând, iar studiile sugerează că acest lucru are beneficii multiple atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Vestea proastă este că mediul în care locuim tinde să aibă mult mai mulți factori de distragere decât un birou tradițional. Iată șapte trucuri de productivitate pentru a face munca de acasă mai ușor de gestionat.

Ia-ți o plantă de birou

Potrivit NASA, plantele pot îmbunătăți calitatea aerului cu până la 60%. Dacă poți respira mai ușor, productivitatea va crește. Plantele din casa ta te ajută să îți sporești productivitatea, așa că ideea nu mai sună așa de ciudat.

Încalță-te

Da, muncești de acasă și te gândești că nu ai nevoie. Însă acest lucru îți va spori productivitatea. Să te încalți înseamnă să îi dai creierului tău un semnal de start, la fel cum ai face dacă ai pleca la birou. Așa că atunci când te descalți, știi că ziua de lucru s-a terminat și urmează relaxarea, scrie business.com

Învață să „închizi” munca

La prima vedere poate părea contraproductiv, însă nu este deloc. Când lucrezi de acasă, te poți obișnui să îți verifici mailul sau statisticile de trafic în orice moment al zilei.

S-ar putea să simți că acest lucru te face un angajat mai bun. Și ai dreptate. Însă în timp ce lucrezi mai mult decât ar trebui, îți iei din timpul liber și din viața de familie ori activitățile de relaxare. Prin urmare, creierul tău se obișnuiește să nu „oprească” niciodată munca. Dacă vrei, e ca și când te-ai uita la televizor uneori, dar l-ai lăsa tot timpul pornit să îl auzi în fundal, orice ai face.

O parte vitală a muncii de la domiciliu este învățarea de a îți dezactiva creierul de lucru la sfârșitul zilei. Acest lucru te va ajuta să rămâi mai productiv atunci când contează.

Bea mai multă apă!

Un studiu a arătat că o scădere cu 1% a hidratării poate provoca o pierdere de productivitate de 12%. Alarmat? Verifică acest lucru: o scădere a hidratării cu 3-4% poate duce la o scădere uriașă, de 50%, a productivității.

Adaugă faptul că hidratarea este extrem de importantă pentru funcțiile vitale și iată de ce ai nevoie de multă apă ca să fii un angajat bun și să faci performanță.

Verifică termostatul

Cele mai multe birouri și case sunt friguroase, deoarece unii își păstrează aerul condiționat funcționând în mod constant, gândindu-se că este mai confortabil. Dar un studiu a arătat că birourile în care sunt mai puțin de 22 de grade au, de obicei, angajați care sunt mai puțin productivi și mai predispuși la greșeli simple. Cea mai bună temperatură pentru biroul de acasă este între 22,5-  23,5 grade.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •