eJobs introduce opțiunea care triază candidații recomandați angajatorilor

Sub 50% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani erau angajati anul trecut

Platforma de recrutare eJobs România lansează opțiunea care aduce candidaț îi la angajatori, în funcție de relevanța lor pentru job, pentru a ușura muncă acestora din urmă.

Funcționalitatea se va dovedi utilă mai ales în rândul recrutorilor care trebuie să aleagă candidați din rândul a mii de aplica ți . Dacă pentru candidați una dintre cele mai mari provocări este să găsească un job care să le ofere salariul dorit , oportunități de dezvoltare sau să aibă biroul cât mai aproape de casă, pentru angajatori, una dintre principalele probleme cu care se confruntă atunci când încep procesul de recrutare este legată de timpul îndelungat pe care îl petrec până găsesc candidați i potriviți pentru joburile pe care le au deschise.

Astfel, opțiunea denumită Candidate Fitness, prin intermediul inteligenței artificiale, va sorta candidații care aplică pentru un anumit loc de muncă în funcție de relevanță și gradul lor de compatibilitate cu jobul respectiv.

”Primii candidați pe care îi vor vedea (angajatorii – n.red) când postează un job de programator, de exemplu, vor fi persoane cu experiență sau pregătire în IT . Nu vor mai fi cazuri în care un șofer sau un agent de vânzări să apar ă printre primele sugestii pentru un job în IT, că să continuăm exemplul – una dintre marile probleme cu care se confruntau recrutorii până acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Căutarea clasică pe eJobs.ro a primit un upgrade inteligent care detectează instant dacă anunțul unei companii se potrivește căutării unui candidat, indiferent dacă jobul respectiv conține termenii căutați sau doar termeni din același câmp semantic.

Practic, acum, joburile unui angajator apar că recomandări în anunțuri similare, astfel încât să ajungă mai ușor la candidații potriviți .

Atunci când este calculat gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare sunt urmărite experiențele anterioare ale candidaților , timpul petrecut lucrând la fiecare job, abilitățile acestora, limbile străine cunoscute, dar și alte informații relevante care sunt comparate cu cerințele anunțului . Peste 4,5 milioane de aplicări au fost înregistrate în prima jumătate a anului pe eJobs.ro.

Topul celor mai căutate domenii de către candidați a fost condus de comerț / retail, locul al doilea fiind ocupat de sectorul de prestări servicii.

Următoarele cele mai căutate joburi sunt cele din banking și servicii financiare, într -o schimbare de poziții față de primul trimestru al acestui an , când bankingul ocupă a două poziție în top . În creștere față de anul trecut se află și IT -ul, care a adunat, din în perioada ianuarie-iunie aproape 500.000 de aplicări.

Lansată în 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansată în România și aparține companiei Ringier România . Are un număr de peste 4 milioane de CV- uri , mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari și 7.000 de CV-uri actualizate zilnic. Compania a avut, în 2018, o cifra de afaceri de 42,6 milioane de lei și un profit net de 19,5 milioane de lei, potrivit datelor Ministerul de Finanțe .

  •  
  •  
  •  
  •  
  •