Un nou start-up românesc se alătură programului de accelerare al hub:raum Cracovia

Un nou start-up românesc se alătură programului de accelerare al hub:raum Cracovia

Echipa Transit Director din România, care oferă multiple soluții pentru planificarea rutelor de transport public, precum și instrumente intuitive de urmărire și analiză a datelor asociate cu rețelele de transport public, a fost selectată să participe la hub:raum Warp Sprint. În același program, românilor li s-a alăturat echipa Maggie din Croația, care dezvoltă soluții de voce cu ajutorul inteligenței artificiale.

Soluțiile celor două echipe răspund cel mai bine criteriilor asociate verticalelor Smart City, Transport și Logistică, respectiv Omnichannel asupra cărora se concentrează prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint, desfășurat de către hub:raum Cracovia, hub-ul de inovație al Deutsche Telekom. Peste 300 de proiecte provenind din 20 de țări au fost înscrise în prima rundă de accelerare desfășurată în acest an, dintre care mai mult de 20 au fost din România.

Echipa Transit Director are șansa de a dezvolta mai rapid soluțiile smart pe parcursul a până la patru săptămâni de sesiuni de consiliere intensivă, beneficiind de experiența specialiștilor de la hub:raum Cracovia, respectiv de cea a comunității acestui hub.

“Faptul că am fost selectați pentru programul de accelerare hub:raum Cracovia este o nouă confirmare a faptului că livrăm soluțiile potrivite nevoilor emergente ale comunităților. Sperăm ca în scurt timp să ne extindem la nivel regional și să ne dezvoltăm complet serviciile”, a declarat Emil Dăncescu, CEO al Transit Director. Echipa operează în România sub denumirea de Concept Apps.

Începând din 2017, pentru a livra rezultate și mai rapide în beneficiul start-up-urilor, hub:raum a schimbat modelul programelor de accelerare, folosind conceptul sprint care permite echipelor să opereze rapid, să dezvolte prototipuri, să le testeze și, bazându-se pe toate acestea, să ia decizii mai rapide și mai precise. Tematica stabilită pentru acest program este aleasă în baza nevoilor companiilor din Grupul Deutsche Telekom. Prima ediție a programului de accelerare a hub:raum Cracovia, desfășurată în ianuarie 2017, se concentrează pe trei verticale: Smart City, Transport și Logistică și Omnichannel. Soluția propusă de echipa Transit Director se adresează în special piețelor din Polonia și România.

Telekom Romania a lansat din 2016, în Parcul Tineretului din București, un proiect-pilot de tip Smart City cu patru componente integrate pe o platformă Internet of Things (parcare inteligentă, iluminat inteligent, siguranță a orașului și Wi-Fi cu posibilitatea de adăugare a unei componente de data analytics), în acord cu direcția strategică a Grupului Deutsche Telekom privind acest segment.

În cadrul edițiilor anterioare ale acceleratorului Warp al hub:raum Cracovia, care s-au desfășurat sub un alt format, au participat în total 9 echipe din România. De asemenea, până acum, două start-up-uri locale  au primit finanțare din partea hub:raum: DeviceHub.net în 2015 și OmniPaste în 2014.

hub:raum Cracovia este hubul de inovație pentru start-up-uri în fază incipientă creat de Grupul Deutsche Telekom în aprilie 2013. Acesta se concentrază pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrală și de Est. Acest obiectiv este îndeplinit prin oferirea de beneficii (comercializare și go-to-market prin accesul la peste 150 de milioane de clienți Deutsche Telekom), printr-un pachet complet de seed funding (până la 300.000 de euro pentru 10-20% din capital), spațiu de lucru, consiliere și active ale Deutsche Telekom.

Citeşte şi hub:raum caută start-up-uri din România care dezvoltă proiecte de tip Smart City şi de logistică şi mobilitate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •