Ce să faci dacă nu poți lua un împrumut pentru afacerea ta

Ce sa faci daca nu poti lua un împrumut pentru afacerea ta

Există câțiva pași cheie pe care trebuie să îi faci dacă afacerea ta are nevoie de un flux de numerar și nu poți obține un împrumut.

Acumularea de capital suficient pentru a-ți desfășura afacerea nu este ușor de obținut și milioane de antreprenori au încercat să facă un împrumut doar pentru a afla că sunt foarte puțini creditori care sunt dispuși să facă asta. Cu toate acestea, startup-ul sau afacerea existentă ar putea avea nevoie urgent de un împrumut, iar eșecul de a obține flexibilitate financiară este echivalent cu învingerea pe o piață competitivă, scrie business.com

Citește și: Moduri prin care afacerea ta poate produce mai mulți bani

Din fericire, a nu obține un împrumut de afaceri nu trebuie să trebuie să fie sfârșitul afacerii tale. Iată ce să faci dacă nu poți obține un împrumut pentru afaceri.

Înțelege de ce ai fost refuzat

Înainte să începi să te gândești la tot felul de alte mijloace alternative de a face rost de bani pentru afacerea ta, merită să afli de ce ți-a fost refuzat un împrumut pentru afaceri.

În timp ce mulți antreprenori renunță după ce li s-a refuzat un împrumut, alții își dau seama că problema care i-a împiedicat să obțină acces la un credit poate fi rezolvată ulterior. Dacă nu știi ce ai făcut greșit, astfel încât să nu fii eligibil pentru un împrumut, nu vei știi niciodată care îți sunt punctele slabe și nu vei putea lucra la ele.

Cu toate acestea, atunci când ai epuizat toți potențialii creditori și nu ai avut succes la niciunul dintre aceștia, te poți orienta spre măsuri alternative de dezvoltare a afacerii. O metodă excelentă și modernă este să te bazezi pe crowdsourcing. Această opțiune este mai ușoară și mai profitabilă astăzi decât a fost în urmă cu doar câțiva ani.

Citește și:  Factori non-financiari care pot afecta valoarea afacerii tale

Ce să faci dacă nu poți lua un împrumut pentru afacerea ta

Crowdsourcing-ul, după cum sugerează și numele, depinde de achiziționarea de fonduri de la o mulțime mare de oameni. În cele mai multe cazuri, înseamnă să îți duci cazul direct la public și să ajungi la mii, sau chiar la milioane de oameni simultan, valorificând puterea tehnologiei digitale. Campaniile de social media și eforturile de marketing digital au demonstrat deja eficiența crowdsourcing-ului.

Necesarul de capital al afacerii tale va funcționa numai dacă poți convinge un public larg să adere la planurile tale.  Acesta este motivul pentru care crowdsourcing-ul este deosebit de popular în rândul start-up-urilor care au dus la etichetarea acesteia drept „investiții peer-to-peer”, deși chiar și proprietarii de afaceri consacrați pot apela la această metodă, dacă știu cum să o facă.

Citește și: Idei de economisire a banilor pentru o afacere nou înființată

Ai grijă să valorifici tehnologia digitală

În ciuda aluziei de a utiliza tehnologia digitală pentru a rezolva nevoile financiare, proprietarii de firme ar trebui să înțeleagă că această tehnologie trebuie să fie utilizată cu atenție și cu mare precauție. Acest lucru se datorează faptului că lumea digitală este plină de intrigi și există la tot pasul oportunități de „sabotare” a brandului; dacă o campanie  crowdsourcing renunță la promisiunile făcute publicului finanțator, cel care face proiectul să devină realitate, firma ta se poate confrunta cu un real dezastru de domeniul relațiilor publice, iar investitorii furioși îți pot boicota afacerea. Este esențial să ai în vedere întotdeauna toate opțiunile disponibile înainte de a finaliza decizia de a îți finanța afacerea prin această metodă.

Asta nu înseamnă că tehnologia digitală nu poate fi adesea un extraordinară pentru întreprinderile care au nevoie de finanțare alternativă; de fapt, creditele online au crescut în popularitate recent.  Mijloace mai standard de a strânge bani, cum ar fi obținerea unui card de credit de afaceri, continuă, de asemenea, să crească în popularitate, întrucât împrumuturile tradiționale de afaceri devin mai greu de achiziționat.

Citește și: 5 tendințe în tehnologie pe care companiile mici ar trebui să le ia în considerare în 2019

Ne putem aștepta la popularizarea mijloacelor online de a strânge bani pentru afacerea cuiva, mai ales că mai multe startup-uri se alătură pieței.

Susține-ți fluxul de numerar

Unul dintre cele mai importante lucruri de înțeles este că fluxul de numerar sănătos este esențial pentru obținerea unui credit. La urma urmei, cei care îți împrumută sume uriașe de bani trebuie să aibă o anumită siguranță că pot obține un profit asupra investiției riscante. Demonstrarea faptului că ești capabil să îți consolidezi fluxul de numerar înainte de a primi un capital este singura modalitate sigură prin care orice proprietar de afaceri demonstrează potențialilor investitori că au capacitatea de a lua un împrumut rentabil pe termen lung pentru toată lumea implicată.

Deci, cum faci pentru a consolida fluxul de numerar al afacerii? În primul rând, redu orice datorie preexistentă pe care o ai. Puțini creditori vor fi dispuși să ofere companiei tale banii de care ai nevoie pentru a supraviețui dacă îi vei folosi doar pentru a plăti datoriile către alți investitori. Învățarea gestionării și creșterii în mod corespunzător este un element esențial al succesului economic pe termen lung pe o piață competitivă.

Citește și: Unde greșesc peste 80% dintre companii

Într-o altă ordine de idei, ar trebui să te întrebi cum intenționezi să îți păstrezi afacerea profitabilă. Fiecare întreprindere din istorie are lacune, fie ele la suprafață sau ascunse. S-ar putea să te bazezi pe o tehnologie învechită sau ineficientă sau, probabil, forța de muncă are nevoie de o anumită atenție. Oricare ar fi hiba afacerii tale, analizarea configurației curente și realizarea modalităților de reducere a costurilor prin eliminarea elementelor inutile din structura afacerii, sunt lucruri necesare de făcut, înainte de a obține un împrumut.

Fii conștient de costuri

În cele din urmă, cei care se opresc din a solicita împrumuturi de afaceri tradiționale sau se simt incapabili să obțină unul, trebuie să înțeleagă că mijloacele de finanțare alternative sunt alternative dintr-un motiv – adesea vin la pachet cu costuri deosebit de mari. Dacă trebuie să te bazezi pe un împrumut terț, deoarece o bancă sau o entitate financiară mai serioasă nu îți va oferi banii de care ai nevoie, este normal ca aceștia să perceapă dobânzi mari, astfel încât să poată profita de o investiție riscantă . Dacă nu reușești să iei în calcul costurile alternative de finanțare din prim-plan, poți ajunge să îți asumi niște riscuri destul de mari.

Cu toate acestea, metodele alternative de finanțare au propulsat nenumărate companii spre succes, mici și mari deopotrivă.

Citește și: Cum poate o întreprindere mică să economisească bani

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •