Belle Gibson, antreprenoarea care a mințit că are cancer ca să aibă succes în afaceri

Australianca Belle Gibson și-a construit brand-ul ”The Whole Pantry” pe o minciună.  I-a păcălit pe reprezentanții gigantul IT Apple și pe cei ai editurii Penguin să îi promoveze stilul de viață ca business, susținând că suferă de cancer în stadiu terminal.

Belle Gibson are 26 de ani și până săptămâna trecută a susținut că suferă de cancer. Australianca a spus că la 23 de ani a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier, iar la scurt timp cancerul s-a împrăștiat spre splină, ficat, uter și chiar și în sânge. Tânara a explicat că, deși la anunțarea diagnosticului i s-au mai dat numai câteva săptămâni de viață, ea a reușit să supraviețuiască printr-o alimentație sănătoasă și tratamente holistice. Povestea australiencei a atras atenția mai multor companii, printre care Apple și Penguin.

Astfel, aplicația ”The Whole Pantry” a fost promovată intens de Apple, ca fiind una dintre cele mai importante titluri disponibile pentru Apple Watch. Povestea lui Gibson urma să fie pilon pentru prezentarea utilității smartwatch-ului. Din App Store, aplicația a fost descărcată de peste 300.000 de ori, pentru suma de 3,79 dolari australieni/descărcare.

Pe de altă parte, Belle Gibson a realizat campanii de adunare de fonduri în scop caritabil, bazându-se tot pe povestea ei de viață.

Povestea, o mare minciună

Diagnosticul tinerei nu a fost crezut nici de prieteni, nici de diverși doctori. Ulterior, ”Australia’s Cosmopolitan” a relatat că, în cazul în care Belle chiar suferă de cancer, între anul diagnosticării și declarațiile sale există discrepanțe.

Inițial, Belle Gibson a spus că avea 20 de ani când a aflat că are cancer, apoi a spus că avea 23. Din actele ”doveditoare” însă, se pare că ar fi avut 17 ani. Ulterior, în presă s-a zvonit că australianca mințea cu privire la starea ei de sănătate. Potrivit Irish Times, totul a pornit de la promisiunile neonorate de Gibson. Tânăra nu a direcționat către organizațiile de caritate nici măcar un cent din banii strânși în acțiunile sale.

Într-un final, după numeroase refuzuri de a vorbi cu presa, australianca a explicat că diagnosticul ar fi fost pus greșit. În acest context, Apple a scos din App Store aplicația The Whole Pantry, iar editura a anulat lansarea cărții.

Momentan, nu au fost anunțate alte măsuri care vor fi luate cu privire la Belle Gibson.

(Foto: pollynoble.com)